Ziare.com

BNR: Bancile nu trebuie sa exagereze cu inasprirea conditiilor de creditare

Miercuri, 31 Martie 2010, ora 12:43

   

BNR: Bancile nu trebuie sa exagereze cu inasprirea conditiilor de creditare
Banca Nationala a Romaniei (BNR) are datoria de a se asigura ca bancile nu exagereaza in ce priveste inasprirea standardelor de acordare de creditelor care ar putea duce la diminuarea ofertei de credite, a spus miercuri viceguvernatorul BNR, Cristian Popa.

"Este datoria BNR sa atraga atentia bancilor asupra exagerarii in intarirea standardelor dincolo de un punct care poate complica situatia. O dezintermediere agresiva nu face bine pe termen mediu sectorului bancar", a explicat Popa.

Viceguvernatorul a explicat ca masura de inasprire a conditiilor de acordare a creditelor a fost benefica in perioada crizei, insa ulterior poate avea efecte negative.

Popa a mai spus ca e nevoie de o relansare sustenabila a creditarii in intreaga economie, cu o revenire intr-un interval de durata al creditarii in special catre sectorul privat, cu accent pe creditarea in lei.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

"Companiile mici sufera mai mult decat cele mari, ca urmare a contractiei finantarii bancare", a mai spus viceguvernatorul BNR.

Sursa: rNews

Articol citit de 765 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor