Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

BNR face pact cu Guvernul pentru deficit

Joi, 07 Aprilie 2011, ora 08:39
1028 citiri
BNR face pact cu Guvernul pentru deficit

Statul are nevoie sa finanteze deficitul bugetar, de aceea oficialii Guvernului isi doresc sa se imprumute din nou in valuta de la bancile comerciale romanesti, iar de pe pietele internationale nu mai au posibilitatea, este de parere analistul financiar Dragos Cabat.

"Cea mai simpla solutie a fost ca BNR sa scada rezervele la valuta, sa dea drumul acestor bani in sistem catre bancile comerciale, iar acestea sa finanteze bugetul", a declarat Dragos Cabat, in emisiunea Pontul Valutar de la Bloombiz.ro.

Conform acestuia, desi leul s-a intarit in ultimele 2 saptamani, BNR nu a scazut dobanda de politica monetara, ceea ce pare o decizie normala daca ne gandim ca inflatia nu da semne ca ar cobori.

"Fara o reducere a dobanzii la lei nu cred ca se va relua suficient de rapid ciclul normal de creditare in lei de catre bancile comerciale. Mai devreme sau mai tarziu, BNR va trebui sa ia decizia dureroasa de a scadea dobanda de politica monetara", a precizat Cabat.

Citeste mai mult despre Reducerea rezervelor la valuta: BNR "face pact" cu statul pentru deficit pe Business24.ro.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#rezerve valutare, #leu euro, #BNR rezerve valutare , #banci