Cum transferi mai usor si mai ieftin bani din strainatate?

Miercuri, 22 Septembrie 2010, ora 15:24
31404 citiri
Cum transferi mai usor si mai ieftin bani din strainatate?

Fiecare emigrant trimite in Romania in medie 300 de euro. In total, in prima jumatate a anului, s-au trimis in tara 1,7 miliarde de euro, dupa ce anul trecut, in aceeasi perioada, au trimis peste 2 miliarde de euro, arata datele BNR.

Pentru a transfera bani in si din strainatate ai mai multe modalitati la indemana. Una dintre ele este prin intermediul firmelor de transfer rapid de bani. De exemplu, prin Western Union si MoneyGram poti trimite sume de pana la 10.000 de euro, aceasta fiind limita impusa de companii.

Partea proasta este ca astfel de transferuri au comisioane ce pot ajunge si la 20% din suma, informeaza Incont.ro.

Romanii care vor sa trimita bani din Italia au la dispozitie site-ul mandasoldiacasa.it, unde poti compara tarifele mai multor companii si banci. De pilda, daca trimiti 150 de euro cash, iar destinatarul primeste tot numerar, la Western Union vei plati un comision de 19 euro, iar la MoneyGram de 10 euro. Asadar, in mainile destinatarului vor ajunge 131, respectiv 140 de euro.

Bancile sunt o alta modalitate, destul de ieftina, de a trimite bani, insa procesul dureaza cam o saptamana. Destinatarul va plati comisioanele aferente contului, cardului si retragerii de numerar (daca este cazul), iar expeditorul plateste la randul sau o taxa bancii. In total cal 10 euro.

Romanii din Spania care au cont la Banco Santander si isi primesc pe el salariul pot trimite gratis bani, de trei ori pe luna. Si banca Santander Envios, care colaboreaza cu firma Smith & Smith, dar si cu BCR, vine in ajutorul romanilor de peste hotare. Suma maxima pentru fiecare trimitere este de 1.000 de euro. Pana la 100 de euro, comisionul este de 4,60 euro, de la 100 de euro pana la 400 de euro comisionul este de 5,90 euro, iar pentru trimiteri de sume intre 400 si 1.000 de euro se aplica un comision de 6,80 euro.

Transfer Rapid, prin intermediul celor 1.400 de sedii ale CEC, este o alta optiune. Suma maxima pentru fiecare trimitere este de 800 de euro. La sume de pana la 150 de euro se plateste un comision de 4,70 euro, iar de la 150 pana la 800 de euro comisionul urca la 6,90 euro. In lei, comisionul este de 3 euro pentru trimiteri de maximum 2.000 de euro.

Posta Romana a lansat serviciul de transfer de bani Eurogiro Cash International in relatia cu Germania, valoarea maxima a unei tranzactii fiind de 550 de euro. Comisionul este de doar 3%, dar banii ajung in aproximativ 5-8 zile.

Trimiterile de bani online sunt, de asemenea, o alta varianta. Moneybookers permite clientilor sa trimita si sa primeasca bani online, simplu si in siguranta. Aceasta operatiune este efectuata folosind un portofel electronic, numit eWallet, adica un cont in care sunt stocati banii. Astfel, poti trimite bani oricarei persoane din lumea intreaga, folosind o adresa de e-mail.

Platesti maximum 0,50 euro pentru trimiterea banilor unor alte persoane, atunci cand fondurile sunt finantate prin transfer bancar. Daca trimiti bani folosind un card de credit, un card de debit sau una dintre optiunile locale pentru efectuarea platilor, Moneybookers aplica o taxa de 1,99%, mai departe. Avantajul: transferul de bani se efectueaza instant.

Retelele de transport international s-au orientat catre o gama larga de servicii, inclusiv catre transferul de bani, dupa ce vreme indelungata ele au transportat bani in plic, practica de altfel ilegala.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#transfer bani, #tranfger euro, #transfer strainatate , #banci