Monede aniversare la 100 de ani de la nasterea Mariei Tanase

Miercuri, 14 August 2013, ora 08:55
1984 citiri
Monede aniversare la 100 de ani de la nasterea Mariei Tanase

Banca Nationala a Romaniei (BNR) va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand cu data de 14 august 2013, o moneda din argint, o moneda din tombac cuprat si un set de trei monede (din aur, din argint si din tombac cuprat), dedicate aniversarii a 100 de ani de la nasterea Mariei Tanase, precizeaza un comunicat al BNR.

Monedele au o valoare nominala de 100 lei, 10 lei si respectiv un leu. De asemenea, ele au forma rotunda, diametru de 21 mm, respectiv 37 mm, greutate de 6,452 grame, 31,103 grame si 23,5 grame calitate proof si cant zimtat.

Aversul monedei din aur reda imaginea unui gramofon, simbol al primelor inregistrari discografice ale Mariei Tanase, inscriptia in arc de cerc "ROMANIA", valoarea nominala "100 lei", stema Romaniei si anul de emisiune "2013", amplasat de o parte si de alta a stemei.

Aversul monedei din argint reda imaginea unui gramofon, simbol al primelor inregistrari discografice ale Mariei Tanase, inscriptia in arc de cerc "Romania", valoarea nominala "10 lei", stema Romaniei si anul de emisiune "2013", amplasat de o parte si de alta a stemei.

Aversul monedei din tombac cuprat reda imaginea unui gramofon, simbol al primelor inregistrari discografice ale Mariei Tanase, inscriptia in arc de cerc "Romania", valoarea nominala "1 leu", stema Romaniei si anul de emisiune "2013", amplasat de o parte si de alta a stemei.

Reversul, comun tuturor monedelor (din aur, argint, tombac cuprat), prezinta portretul Mariei Tanase si, in arc de cerc, inscriptia "Maria Tanase" si anii intre care a trait "1913-1963".

Moneda de aur dedicata implinirii a 135 de ani de la nasterea Reginei Maria

Monedele din aur, din argint si din tombac cuprat vor fi ambalate, separat, in capsule de metacrilat transparent. Monedele din argint, din tombac cuprat si seturile vor fi insotite de brosuri de prezentare a acestei emisiuni numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Tirajul pentru aceasta emisiune este de 500 bucati monede din argint, 250 bucati monede din tombac cuprat, 100 seturi monede (din aur, argint si tombac cuprat).

Preturile de vanzare sunt de 300 de lei/bucata, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, 80 de lei/bucata, exclusiv TVA, pentru moneda din tombac cuprat, inclusiv brosura de prezentare si de 1.810 lei/bucata, exclusiv TVA, pentru setul de trei monede (din aur, din argint si din tombac cuprat), inclusiv brosura de prezentare.

Monedele din aur, din argint si din tombac cuprat dedicate aniversarii a 100 de ani de la nasterea Mariei Tanase au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei. Lansarea in circuitul numismatic a monedelor din argint, din tombac cuprat si a setului de monede se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Citeste si:
Fostul prefect al Capitalei, despre congresul PNL: ”Nu poţi permite organizarea în spaţii închise cu 5.000 de oameni, când limita pentru spectacole în aer liber este de 1.000”
Fostul prefect al Capitalei, despre congresul PNL: ”Nu poţi permite organizarea în spaţii închise cu 5.000 de oameni, când limita pentru spectacole în aer liber este de 1.000”
Fost prefect al Capitalei, Alin Stoica, afirmă că organizarea Congresului PNL, nu ar trebui permisă, în condiţiile în care limita pentru spectacole în aer liber este de 1.000 de persoane, la...
Stelian Ion îl atacă dur pe Klaus Iohannis: „Președintele ajută PSD să revină la putere. Adevăratul artizan al USL 2.0”
Stelian Ion îl atacă dur pe Klaus Iohannis: „Președintele ajută PSD să revină la putere. Adevăratul artizan al USL 2.0”
Fostul ministru USR PLUS al Justiției Stelian Ion a lansat miercuri 22 septembrie un atac dur la adresa președinteului Klaus Iohannis după ce acesta din urmă a anunțat că îl susține pe...
Sursa: AGERPRES