Monede aniversare la 100 de ani de la nasterea Mariei Tanase

Miercuri, 14 August 2013, ora 08:55
2283 citiri
Monede aniversare la 100 de ani de la nasterea Mariei Tanase

Banca Nationala a Romaniei (BNR) va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand cu data de 14 august 2013, o moneda din argint, o moneda din tombac cuprat si un set de trei monede (din aur, din argint si din tombac cuprat), dedicate aniversarii a 100 de ani de la nasterea Mariei Tanase, precizeaza un comunicat al BNR.

Monedele au o valoare nominala de 100 lei, 10 lei si respectiv un leu. De asemenea, ele au forma rotunda, diametru de 21 mm, respectiv 37 mm, greutate de 6,452 grame, 31,103 grame si 23,5 grame calitate proof si cant zimtat.

Aversul monedei din aur reda imaginea unui gramofon, simbol al primelor inregistrari discografice ale Mariei Tanase, inscriptia in arc de cerc "ROMANIA", valoarea nominala "100 lei", stema Romaniei si anul de emisiune "2013", amplasat de o parte si de alta a stemei.

Aversul monedei din argint reda imaginea unui gramofon, simbol al primelor inregistrari discografice ale Mariei Tanase, inscriptia in arc de cerc "Romania", valoarea nominala "10 lei", stema Romaniei si anul de emisiune "2013", amplasat de o parte si de alta a stemei.

Aversul monedei din tombac cuprat reda imaginea unui gramofon, simbol al primelor inregistrari discografice ale Mariei Tanase, inscriptia in arc de cerc "Romania", valoarea nominala "1 leu", stema Romaniei si anul de emisiune "2013", amplasat de o parte si de alta a stemei.

Reversul, comun tuturor monedelor (din aur, argint, tombac cuprat), prezinta portretul Mariei Tanase si, in arc de cerc, inscriptia "Maria Tanase" si anii intre care a trait "1913-1963".

Moneda de aur dedicata implinirii a 135 de ani de la nasterea Reginei Maria

Monedele din aur, din argint si din tombac cuprat vor fi ambalate, separat, in capsule de metacrilat transparent. Monedele din argint, din tombac cuprat si seturile vor fi insotite de brosuri de prezentare a acestei emisiuni numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Tirajul pentru aceasta emisiune este de 500 bucati monede din argint, 250 bucati monede din tombac cuprat, 100 seturi monede (din aur, argint si tombac cuprat).

Preturile de vanzare sunt de 300 de lei/bucata, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, 80 de lei/bucata, exclusiv TVA, pentru moneda din tombac cuprat, inclusiv brosura de prezentare si de 1.810 lei/bucata, exclusiv TVA, pentru setul de trei monede (din aur, din argint si din tombac cuprat), inclusiv brosura de prezentare.

Monedele din aur, din argint si din tombac cuprat dedicate aniversarii a 100 de ani de la nasterea Mariei Tanase au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei. Lansarea in circuitul numismatic a monedelor din argint, din tombac cuprat si a setului de monede se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#monede aniversare Maria Tanase, #monede aniversare emise BNR, #100 ani nastere Maria Tanase , #banci