Rezervele valutare ale BNR au avut o crestere record in 2010

Luni, 03 Ianuarie 2011, ora 16:01
1756 citiri
Rezervele valutare ale BNR au avut o crestere record in 2010
Foto:e-profil.ro

Rezervele valutare de la Banca Nationala a Romaniei se situau la 31 decembrie la nivelul de 32 432 milioane euro, fata de 32 800 milioane euro la 30 noiembrie 2010, in crestere cu 4.13 miliarde de euro fata de nivelul din 2009.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 31 decembrie 2010 au fost de 35 950 milioane euro, fata de 36 322 milioane euro la 30 noiembrie 2010, anunta site-ul Bancii Nationale a Romaniei.

Banca Nationala a avut intrari de 821 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele.

Iesirile s-au cifrat la 1 189 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat, precum si deprecierea dolarului american si lirei sterline fata de euro cu impact asupra diminuarii valorice a partii din rezerva internationala denominata in aceste doua valute .

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#rezerve valutare BNR, #rezerve valutare Romania , #banci
Comentarii
Poza conti
conti
rank 5
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
???? Ia mai recititi ce ati scris in articol , baieti ....