Ziare.com

Rezervele valutare ale BNR au scazut, in august, dupa plata primei rate catre FMI

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 22:16

   

Rezervele valutare ale BNR au scazut, in august, dupa plata primei rate catre FMI
Rezervele valutare ale Bancii Nationale Romane (BNR) au scazut, in august, dupa plata primei rate prevazute in acordul pe care tara noastra il are cu Fondul Monetar International (FMI).

Astfel, la finalul lunii trecute, banca centrala avea o rezerva de 30,954 de miliarde de euro, in scadere de la 32,141 miliarde euro, cat era in iulie, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

In august au avut loc intrari de 1,142 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, precum si venituri din administrarea rezervelor internationale.

Potrivit BNR, iesirile au totalizat 2,329 miliarde euro, reprezentand plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta, inclusiv prima rambursare de capital si dobanda in data de 6 august in suma de 728,62 milioane de euro in cadrul Acordului Stand-by cu Fondul Monetar International, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit si alte plati.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

BNR a facut profit din rambursarea primei transe catre FMI

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 4.398 milioane euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute si aur) la 31 august 2012 au fost de 35,352 miliarde de euro, fata de 36,554 miliarde de euro la 31 iulie 2012.

Platile scadente in luna septembrie 2012 in contul datoriei publice si public garantata denominate in valuta insumeaza 132,25 milioane euro.

Romania a platit la inceputul lunii august catre FMI prima rata aferenta acordului incheiat in 2009, urmatoarele transe fiind programate pentru 6 noiembrie si 21 decembrie. Imprumutul va fi rambursat complet la inceputul anului 2016.

C.P.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1807 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

FeMeI

Acum să te ții,incepe balciul!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor