Ziare.com

Rezervele valutare ale BNR s-au redus considerabil

Marti, 02 Decembrie 2008, ora 17:00

   

Rezervele valutare ale BNR s-au redus considerabil
Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) au scazut in noiembrie la 27,228 miliarde euro, cu 90 milioane de euro fata de octombrie.

BNR a inregistrat, in noiembrie, intrari la rezerva valutara de 1,619 miliarde euro, reprezentand in principal modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, operatiuni pe piata interbancara si venituri din administrarea rezervelor internationale, informeaza Mediafax.

In acelasi timp, iesirile de la rezerva valutara au fost de 1,709 miliarde euro, generate de modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati din contul Comisiei Europene, operatiuni pe piata interbancara, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat si altele.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, valoarea acesteia fiind de 2,112 miliarde de euro, in conditiile evolutiilor preturilor internationale. La finele lunii octombrie, valoarea rezervei de aur era de 1,9 miliarde euro.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Citeste mai multe despre rezerve valutare BNR rezerva aur
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1479 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Procentual, reducerea este neinsemnata...

...ea nu reprezinta mai mult de 0,35% din rezerva initiala! Daca suma propriu-zisa, de 90 de milioane de euro poate primi adjectivul "considerabila", atunci e vorba numai de o eroare de exprimare!
Daca nu, e o incercare de dezinformare, de inducere a unei stari de panica!!

 

m-am prins

Nu-i vorba de rezerva BNR, ci de rezerva bancilor aflata in custodia BNR.HAAHAHAH...marele guvernator care a strins cea mai mare rezerva din istoria Romaniei.

Daca stii

Spune cum este cu imprumutul acela de 49 miliarde lei(nu milioane) pe care l-a dat BNR bancilor din Romania in ultima luna, de o suta de ori cat daduse pana atunci de la inceputul anului. Cifra a aparut in mai multe randuri in presa si reprezinta o valoare foarte mare raportat la dimensiunea sistemului bancar romanesc. De unde sa fi fost banii aceia? Este un semn de sanatate a bancilor? E cam multa liniste in jurul acesti subiect...

considerabil ??

unde ai facut matematica??

 

"Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone"

Ce bine ca am distrus extractia aurului, ce sa ne mai batem capul. Isarescu a indemnat si el la renuntarea la mineritul aurului.. Frank Timis, cere,Sassu avizeaza, Berceanu aproba,Isarescu recomanda..romani de-ai vostri...si uite-asa auscapat romanii de grija aurului

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor