Articol citit de 8557 ori
Domnilor anti-conducere BNR
In momentul in care economiile dumneavoastra vor reprezenta o suma importanta pentru banca careia-i sunteti client, aveti dreptul de a negocia dobanda. Pana atunci, sunteti pleava.
In momentul in care statul roman este primul creditor al sistemului bancar si nu lasa loc de creante pentru sectorul privat, acesta da tonul dobanzii de imprumut.
In momentul in care vom avea cu adevarat banci puternice cu capital autohton asumandu-ne riscul in aceasta afacere, sunt curios cum o sa reactionati atunci cand sectoarele economice se inchid datorita crizei, iar incapacitatea de plata a creditorilor va falimenteaza alaturi de banca la care sunteti actionar.
Interviul domnului Vasilescu a fost echilibrat si facut spre intelegerea dumneavoastra.
Cat despre comisioane, este normal. Cand vom invata ca plata numerar este spre a fi folosita ocazional, cand plata cu cardul sau on line va fi majoritara, atunci si bancile isi vor reduce numarul de oficii de lucrul cu publicul si implicit si cheltuielile de administrare.
Iubovnica si fata mare concomitent nu se poate!
Nu va convine, luati un borcan din camara si transformati-l in pusculita sau re-captusiti salteaua.
Nu-i adevarat: doar Valcov si cu Belinache au adus bani in tara
Belinache a adus bani din Prazilia, iar Valcov a investit in cimitire. Mari hartisti!
Mare mincinos mai e Vasilescu! Acum ii acuza pe Basescu si
..Udi ca au tocat 20 miliarde euro imprumutati de la FMI!
Udi a fost detinut politic, de aia a scos-o....
... Belinache de la puscarie. Vorba aia: cardasia talharilor este sfanta si mai trainica decat fratia de sange a celor drepti.
- Adevarul ca si careul de juveti - tumorel, ciordache, serbanicolaeanus, nipulicea - a avut un cuvant greu de spus in eliberarea infractorilor!
Zau?
"Saracile" banci care au adus 4 miliarde au scos dupa un an 5 miliarde din tara, iar imprumutul, complet inutil a fost luat doar pentru comisionul pe care l-a luat basescu si nu pentru ca ar fi fost necesar. De aceea s-a si lichidat asa repede si nu a lasat nci o urma in economie.
Draga mosule, perimatule..
Bati campii si jignesti romanii considerandu-i babuini...NIMENI nu iti da nimic degeaba!!! Nimeni!!! du-te la pensie si odihneste-te la o statiune balneo...aia despre care zici tu nu au facut cadou nimic...toti urmaresc profit si este normal..au dat gratis aia 4 miliarde? NU!!! au investit intr-un moment cand eu au considerat ca vor castiga enorm...finantatorii nu fac pomeni, cadouri...
Fantastic ..
.. Nu-i așa că băncile, mai ales cele străine/multinaționale fac tot ceea ce fac din altruism ? Pe vremea lui Tudose era o listă publică-cu (sic!) 18 bănci care lucrau pe pierdere !!! Vă dați seama ce nesimțiți ??? Da, deci bancile sunt Dumnezeu Tatăl, trebuie să ne inchinăm la ele, ca la sfintele moaște, să nu le atingem nici cu o floare, sunt imaculate .. din păcate conduse de grupuri de oameni extrem de ticăloși ..
In altă ordine de idei, vasilescu insuși este un fel de sfintele moaște ..
Si un'e-i lista? A baut-o Tudose?
Mai tare imi pare ca o firma in insolventa - TelDragnea - sa castige licitatii pe bani europeni, adica un falit prin frauda sa mance de pomana din banii copiiilor orfani.
Au adus o mica parte
din ce au transferat in tarile lor, din jecmaneala de pe spetele bietilor romani. Rusine bancilor pentru comisioanele uriase impuse aici in Romania. Unde in UE sau SUA ati mai vazut sa depui bani la banca, iar dupa cateva luni cand vrei sa-i retragi, iti da mai putin. Atentie "Comision de retragere". Ce rusine !!! La ei in tarile de unde au venit de ce nu fac asta ? Pentru ca acolo Guvernatorii Bancilor Nationale nu permit asa o batjocura a populatiei ! Asta nu o vede dl. Mugur Isarescu. Sunt sigur ca o vede, insa ii tolereaza sau poate ii chiar incurajeaza. Sa ma intreb oare de ce sau ne dam cu totii seama pentru ce ? Vreau sa-l vad pe Guvernatorul Bancii Nationale ca interzice acest rusinos "comision de retragere". Sa ceara bancilor sa nu impuna mai multe comisioane si nici mai mari, dacat in tarile lor de provenienta.
pe Isarescu poti sa-l faci viticultor, domn in orice caz nu!
si gogosar... vinde gogosi ca bancile s-au jertfit pentru Romania...
Cat p"aci..să-mi dea o lacrimă..!..de emoție..!
Vai.. cată mărinimie..!
Poate ar trebui să ne aduceți aminte de modelul ISLANDEZ..cu privire la această problemă.
..
Liderii au inceput să tină partea cetătenilor, in ciuda amenintărilor internationale Insă, ce s-a intamplat după a fost cu adevărat extraordinar. Ideea că cetătenii trebuie să plătească pentru greselile unui monopol financiar, că o intreagă natiune trebuie să fie taxată pentru datoriile private a transformat relatia dintre locuitori si institutiile politice si, intr-un final, a condus la faptul că liderii au inceput să tină partea locuitorilor. Seful statului, Ragnar Grimsson, a refuzat să ratifice legea care i-ar fi făcut pe cetăteni responsabili pentru datoriile băncilor si a acceptat solicitarea pentru un referendum. Comunitatea internatională a intensificat presiunile asupra Islandei. Marea Britanie si Olanda au amenintat cu represalii dure care ar izola tara. In timp ce islandezii ieseau la vot, bancherii au amenintat să blocheze orice ajutor din partea FMI. Guvernul britanic a amenintat să inghete economiile si conturile tării. "Ni s-a spus că dacă refuzăm conditiile comunitătii internationale, vom deveni un fel de Cuba din nord. Dar dacă le acceptam, am fi devenit Haiti din Nord“, declara Grimsson. Acuzatii penale impotriva bancherilor responsabili de criză La referendumul din martie 2010, 93% au votat impotriva returnării datoriei. FMI a inghetat instantaneu imprumutul. Insă "revolutia“ nu a putut fi intimidată. Cu ajutorul cetătenilor furiosi, guvernul a lansat procese civile si penale impotriva celor responsabili de criza financiară. Interpolul a emis mandate internationale de arestare pentru fostul presedinte al Kapthing, Sigurdur Einarsson, dar si pentru alti bancheri implicati in prăbusirea economică ce fugiseră din tară. Islanda nu s-a oprit aici: s-a decis să se elaboreze o nouă constitutie care ar elibera tara de puterea financiară internatională exagerată si de banii virtuali. Pentru a scrie o nouă constitutie, cetătenii au ales 25 de locuitori dintre 522 de adulti ce nu făceau parte din niciun partid politic, dar recomandati de cel putin 30 de alti cetăteni. Acest document nu a fost rezultatul muncii politicienilor, ci a fost scris pe internet. Intalnirile dintre cei 25 de membri ai comisiei erau difuzate in mediul online, iar cetătenii puteau trimite comentarii si sugestii, fiind martori in timp ce Constitutia prindea formă. Ar trebui să invătăm lectia Islandei: cum să refuzi să te supui intereselor străine, un lucru pe care micul stat l-a strigat din toti plămanii..!
.......... (https://adevarul.ro/international/europa/lectia-islandei-scoti-tara-criza-economica-platesti-datoriile-altora-1_54b40491448e03c0fd895f40/index.html)
Nu-i compara pe islandezii cei muncitori si corecti...
...cu rromanii condusi de Zdragnea"
Si nici insula cu sub o juma' de milion de locuitori cu o tara de 18 de milioane!
boStane vezi ca ti-au "scapat" niste articole la
Care "ai uitat" sa comentezi?!?!?!
O sa ti se taie din salariu!!!!!
ce nu spune Isarescu este ca in tarile alea in care s-a apelat la po
pulatie a fost vorba de "imprumuturi" de la bugetul de stat pe care bancile le-au returnat imediat dupa redresare... cu dobanda... nici vorba ca s-ar fi luat din buzunarul cuiva si nu s-ar mai fi dat banii inapoi...
bai pehlivane, tu crezi ca-ti merge cu oricine? Bancuri cu indicatori de solvabilitate sa va spuneti intre voi, la banca...
"tari mari au scos bani din buzunarele cetatenilor, i-au adus in buget si cu banii astia au salvat bancile, ca sa salveze economia"... nu, cocos! bancile centrale, alea care cica sunt independente, impreuna cu politicul, au hotarat sa "Fiat Money" si au facut ca de obicei bani din nimic, pe care apoi i-au sterilizat, sa nu fie cantitatea de moneda pe piata prea mare...