Vasilescu (BNR), despre credite: Miresele frumoase s-au cam maritat

Marti, 25 Iunie 2013, ora 13:54
1441 citiri
Vasilescu (BNR), despre credite: Miresele frumoase s-au cam maritat

Populatia are dreptul la credite dar, din pacate, acesta este numai un drept moral pentru ca material lucrurile sunt mai complicate in sensul ca "miresele frumoase s-au cam maritat", a declarat, marti, intr-o conferinta de specialitate, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

"Banca Nationala in niciun caz nu isi ridica mainile, cum se spune, de pe creditarea persoanelor fizice. Este important ca acest sistem de creditare a persoanelor fizice sa functioneze in continuare. Populatia are dreptul la credite, dar din pacate acesta este numai un drept moral pentru ca material lucrurile sunt mai complicate in sensul ca, cum se spune, 'miresele frumoase s-au cam maritat'", a aratat Vasilescu.

Potrivit acestuia, 3,5 milioane de reprezentanti ai populatiei Romaniei care aveau dreptul la credite si-au exercitat acest drept, au luat credite, iar acum bancile se uita in dreapta si in stanga cautand persoane care devin eligibile.

"Din pacate, aici este o problema foarte complicata pentru ca foarte putini reprezentanti ai populatiei mai indeplinesc conditiile in ziua de astazi ca sa vina la creditul unei banci. Pentru noi este limpede ca in etapa imediat urmatoare creditarea populatiei nu poate fi decat in pasul 2. Adica creditul pleaca de la banca la intreprindere, la companie, compania face productie, face locuri de munca mai multe si in felul acesta ajunge ceva din creditul acesta si la populatie prin salarii mai bune, prin locuri de munca, si prin alte conditii materiale.

Pentru Banca Nationala este foarte limpede ca trebuie sa functioneze foarte bine creditarea economiei reale. Aici, din pacate, suntem in fata unei tatonari. Economia reala asteapta relansarea pe baza creditarii, iar bancile asteapta sa relanseze creditarea dupa ce se relanseaza economia reala", a explicat consilierul guvernatorului BNR.

In acest context, Adrian Vasilescu a precizat ca, daca aceasta mentalitate va continua, Romania va mai avea de asteptat pentru a incepe creditarea, iar bancile au o datorie in aceasta privinta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Vasilescu credite populatie, #Vasilescu creditare, #credite populatie, #banci credite, #credite persoane fizice , #banci