Vasilescu: BNR este preocupata de ce se va intampla cu cursul de schimb

Marti, 12 Iunie 2012, ora 10:25
2221 citiri
Vasilescu: BNR este preocupata de ce se va intampla cu cursul de schimb
Foto: Arhiva

Banca Nationala a Romaniei (BNR) este preocupata intr-o foarte mare masura de ce se va intampla cu cursul de schimb, desi nu are tinta de curs, are numai tinta de inflatie, a declarat marti, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, intr-o conferinta de presa.

"BNR face, in fiecare an, o prognoza a inflatiei si o prognoza de curs pe care nu o publica pentru ca un singur cuvant despre curs scapat de BNR ar putea sa denatureze piata pentru mult timp. Aceste prognoze de curs sunt foarte bine tinute sub cheie", a spus Vasilescu.

Potrivit acestuia, daca se va intampla ceva in Grecia sau intr-o alta tara banca centrala este pregatita sa actioneze cu intreg instrumentarul de care dispune pe piata valutara sa nu se destabilizeze.

Vasilescu: Mesajele de la BNR sunt simple. Euro nu va ajunge la un curs de 5 lei

"Stiu ca aceasta vanzare si cumparare de valuta fascineaza publicul si presa. Cand vorbesc de instrumentar, BNR are multe componente si inclusiv o componenta psihologica", a mai afirmat Adrian Vasilescu.

Leul a continuat sa se aprecieze in raport cu moneda europeana, iar Banca Nationala a Romaniei /BNR/ a anuntat, luni, un curs de 4,4594 lei/euro, in scadere cu 0,15 bani (-0.03%) comparativ cu sedinta anterioara, cand euro valora 4,4610 lei.

Leul a castigat teren si in fata dolarului american, BNR afisand un curs de 3,5451 lei/dolar, mai putin cu 2,79 bani (0,79%) fata de anuntul de vineri, respectiv 3,5734 lei/dolar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Vasilescu curs schimb BNR, #curs schimb BNR, #evolutie curs schimb , #banci