BNR cumpără icre negre, fructe de mare și pește exotic de peste 850.000 de euro

Joi, 13 Aprilie 2023, ora 16:19
6092 citiri
BNR cumpără icre negre, fructe de mare și pește exotic de peste 850.000 de euro
Banca Națională a României FOTO bnr.ro

Banca Națională a României a lansat o licitație miercuri, pe 12 aprilie, prin care anunță achiziția de pește, fructe de mare și icre negre și roșii în valoare de peste 4,2 milioane de lei, adică echivalentul a peste 850.000 de euro.

Pe lista produselor pe care BNR le solicită se află pește autohton (crap, șalău, păstrăv, somn, sturion), pește exotic (butterfish, doradă), icre negre și roșii, somon și file de ton, alge pentru sushi, scoici St Jaques.

Cantitatea totală de pește, fructe de mare și icre pe care urmează să o cumpere cu 4.214.375 de lei va ajunge în 3 centre, potrivit documentelor pe care BNR le-a publicat în SEAP.

Produsele sunt pentru „aprovizionarea unităților de tip restaurant-cantină cu produsele necesare realizării de preparate proaspete și asigurării unui meniu diversificat”, se arată într-unul dintre cele 3 caiete de sarcini ale licitației.

Parte din peștele românesc și parte din somon vor ajunge la „cantina salariaților”, în timp ce peștele exotic, fructele de mare și icrele sunt cumpărate pentru „serviciul activități auxiliare”.

La sediul central din București se va livra cea mai mare cantitate, în valoare de 3.133.509 lei, adică 74% din costul total estimat al alimentelor.

La Centrul de Perfecționare Profesională și Activități Sociale Cumpătu de la Sinaia se vor livra pește, fructe de mare și icre 975.756 de lei.

La Centrul de Perfecționare Profesională și Activități Sociale de la Păltiniș se vor livra pește, fructe de mare și icre de 105.110 lei.

Firmele interesate să livreze toate acestea către BNR au timp până pe 22 mai să depună oferte, la licitație.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#BNR, #licitatie, #achizitii, #Peste, #icre negre, #seap , #BNR