BNR tine cursul sub 4 lei in ultima sedinta a anului

Marti, 30 Decembrie 2008, ora 13:28
2278 citiri
BNR tine cursul sub 4 lei in ultima sedinta a anului

Moneda unica europeana incheie anul sub pragul de 4 lei, cursul oficial al BNR fiind stabilit la valoarea de 3,9860 lei/euro.

Fata de ziua precedenta, valoarea actuala este cu un ban mai mica.

Specialistii sustin ca BNR a intervenit in piata pentru a mentine cursul sub pragul psihologic in 2008. Dat fiind volumul mic al tranzactiilor din aceasta perioada, banca centrala nu a fost nevoita sa vanda prea multa valuta pentru a mentine cursul valutar la acest niel.

"Leul s-a apreciat foarte mult, pe seama unor vanzari de amploare. Este posibil sa fi intervenit si BNR. Practic, leul a tras toate monedele din regiune pe apreciere, dupa ce initial el pierdeau in fata euro", a spus un dealer din piata, pentru NewsIn.

Analistii considera ca astfel de interventii nu se vor mai repeta in primele sedinte ale anului viitor, deoarece BNR si-a propus sa-si menajeze rezervele valutare.

Prin urmare, leul va reintra pe un fagas descendent, care va caracteriza prima parte a anului 2009, dupa care se va stabiliza sau chiar aprecia. Astfel, aspecialistii anticipeaza un nivel mediu al cursului valutar de 3,68 - 4,07 lei/euro.

La randul sau, moneda americana a fost cotata la 2,8054 lei, dupa ce luni aceasta valora 2,7923 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#evolutie curs valutar, #interventie BNR curs, #cursul leu 2008 , #curs valutar