Cursul euro a coborat sub 4,2 lei, la minimul ultimelor trei luni

Luni, 28 Decembrie 2009, ora 13:15

   

Cursul euro a coborat sub 4,2 lei, la minimul ultimelor trei luni
Leul si-a continuat luni tendinta de apreciere in fata monedei europene, banca centrala afisand un curs de referinta de 4,1997 lei/euro, in scadere cu 0,07% fata de cel precedent si care reprezinta un nivel minim din 30 septembrie.

Precedentul curs de referinta anuntat de BNR, din 24 decembrie, a fost de 4,2028 lei/euro. Un nivel atat de scazut al cursului de referinta nu a mai fost atins din 30 septembrie, cand nivelul a fost de 4,1981 lei/euro.

Pentru dolar, cursul de referinta este de 2,9175 lei/dolar, in usoara crestere, cu 0,03%, fata de cel precedent.

Evolutia leului in 2009 a fost una sinuoasa, si a dat palpitatii de inima si dureri de cap tuturor romanilor care au avut contractate credite in euro.

La inceputul anului cursul monedei a fost de 4 lei pentru un euro si pana in luna decembrie a mai crescut cu cativa bani, desi BNR a reusit pana la sfarsitului anului 2008 sa tina moneda de schimb ca sa nu treaca pragul de 4 lei.
Citeste mai multe despre
Sursa: rNews

Articol citit de 2614 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
miluca007
rank 2
4,2
sa mai zica cineva ca nu e trai pe vatrai in ROMANIA!!
Nick-olae
rank 1
Mos Neculae - Isarescu
Cred ca se marcheaza profitul-cadou BNR de sfarsit de an din specularea cursului. Baietii "destepti" sint informati care va fi limita de variatie si vor specula.
:):):)
rank 1
Au venit votangii din afara
cu bani de sarbatori ca altfel de unde ?...
PAPARATZI
rank 1
Cursul Economiei de fapt,
... care isi aminteste inca de vremurile productiei, nu comuniste ci traditionale romanesti, cand Romania polua aerul ca si China, si gaseai pantofi romanesti si aici in Australia, si branza romaneasca ( de Vatra Dornei) si Vin Romanesc si etc, ca si China acum, dar China nu are un Mircea Dinescu care striga in gura mare: " nu-i rentabil, nu-i rentabil"
ffff
rank 1
La lectia
De mincat ca.-cat,adica politica,toti jegosii comunisti stiu sa latre ca niste caini prosti.La lectia de economie,toti jeg0sii comunisti se ascund.Probabil ca asta le arata gradul de inteligenta,adica,mincam,ca..-cat mult,ca vin prostii economisti,si ne baga banul in buzunar ptr latrat de pomana.Si acum o dedicatie speciala ptr Gelu :http://www.youtube.com/watch?v=fbaoRrX8p5U&feature=related
Boby 23
rank 5
POFTA BUNA
POFTA BUNA ! Daca mai vrei ti se va mai da si supliment ! Vezi, ca esti pe un forum de oameni civilizati, nu esti in boscheti sau in canalele orasului... Masoara-ti cuvintele!
barthkid
rank 5
Turatie maxima
Va rog eu sa luati o pauza , sa ciuliti urechile , auziti?
Economia tarii incepe din nou sa DUDUIE!!!!
De fapt e avalansa scumpirilor din ianuarie ceea ce se aude.
Boby 23
rank 5
Au sosit "capsunarii"
Cine se bucura, ori este pro.st, ori este facut gramada...Explicatia este simpla : au venit capsunarii...In fiecare sfirsit de an se intimpla acelasi lucru...Dupa ce se termina "voiajul", dupa ce se va minca sarmaua, cirnatul, slana si cozonacul, mai stam de vorba.
viva arizona comunista
rank 1
boby23 ptr gelu tembelu
Boby 23
11.10.2009ora 11:32

Draga "GELULE", oricit ne-ar penaliza, oricit ne-ar jigni, nu mai conteaza... Oricum soarta lui Basescu este pecetluita...NU VA MAI pupa un nou mandat...Si daca ne scot de pe forum, ce mare paguba ? Sint atitea altele unde ne putem manifesta si expune ideile...Nu vezi, inainte eram citiva care scriam...Acum s-au inmultit ca mustele pe kkkt....Te salut, si...VIVAT LA REVOLUCION ! Boby.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor