Leul se apreciaza usor in fata euro

Luni, 30 Noiembrie 2009, ora 13:47
986 citiri
Leul se apreciaza usor in fata euro

Moneda nationala s-a apreciat usor, cu 0,16%, pana la 4,2738 lei/euro, pe o piata locala apatica inaintea sarbatorii de 1 Decembrie, dar si pe fondul stabilizarii sentimentului investitorilor in plan extern.

Vineri, cursul de referinta afisat de banca Nationala a Romaniei (BNR) a fost de 4,2807 lei/euro.

Astfel, in prima parte a zilei, cursul de schimb a fluctuat putin, in jurul valorii de 4,27 lei/euro.

In regiune, alte monede emergente au afisat oscilatii mai ample, zlotul polonez apreciindu-se de la 4,1952 unitati/euro spre 4,14 unitati/euro. La randul sau, forintul a castigat teren de la 275,50 la 271,58 unitati/euro, iar apoi a revenit la 273 unitati/euro.

Fata de dolarul american, cursul de referinta afisat de BNR a coborat luni cu aproape 3 bani (1%), pana la 2,8396 lei/dolar, de la nivelul de vineri, de 2,8691 lei/dolar.

Pe pietele internationale, moneda americana s-a depreciat de la 1,4830 la 1,5040 dolari/euro.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de luni, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 8,39% pe an, in usoara scadere fata de cel din sedinta anterioara, de 8,42% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR) dobanda a scazut la 8,89% pe an, de la nivelul de vineri, de 8,92% pe an.

Dobanzile din piata monetara se mentin la un nivel destul de ridicat, ce depaseste rata dobanzii de politica monetara, de 8% pe an.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#curs valutar leu euro, #curs valutar BNR euro , #curs valutar