Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Leul se apreciaza usor, la 3.7220 lei/euro

Luni, 24 Martie 2008, ora 14:14
1451 citiri
Leul se apreciaza usor, la 3.7220 lei/euro

Moneda nationala s-a apreciat usor, cu 0,03%, pana la 3,7220 lei/euro, potrivit cursului de referinta afisat de banca centrala, pe o piata fara o tendinta clara dar relativ linistita, in asteptarea sedintei BNR si in conditiile in care marile burse europene sunt inchise, informeaza Newsin. Vineri, Banca Nationala a Romaniei a afisat un curs de 3,7230 lei/euro.

"Cursul nu are nicio tendinta clara, este aceeasi situatie din ultimele zile. Nu se observa un trend nici de la o zi la alta, nici in evolutia pe parcursul aceleiasi zile", a spus seful departamentului de tranzactii interbancare al Volksbank, Monica Angelescu.

Leul a deschis sedinta de luni la cotatii peste 3,72 lei/euro, pentru ca apoi sa castige teren, in primele ore, pana la 3,7162 lei/euro. Ulterior, moneda nationala si-a reinversat tendinta, iar la 13:30, bancile cumparau un euro cu 3,7235 lei si il vindeau cu 3,7285 lei.

Cursul afisat luni de BNR arata o stagnare a cursului monedei nationale si fata de dolar, de la 2,4117 lei/dolar, cat era vineri, la 2,4120 lei/dolar.

Moneda americana a oscilat in prima parte a zilei intre 1,5343 dolari/euro si 1,5456 dolari/euro, iar la 13:30 ora Romaniei, euro era cotat la 1,5440 dolari.

Banca centrala a afisat, in prima parte a zilei de luni, un nivel al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 9,58% pe an, fata de 9,06% pe an cat era in ziua precedenta, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a crescut la 10,08% pe an, de la 9,56% pe an, cat era vineri.

Dobanzile la depozitele overnight au revenit peste nivelul dobanzii cheie, situandu-se la nivelul de 10-11% pe an, insa cotatii ferme de incheie mai ales la 9-10% pe an, a precizat Angelescu.

Banca centrala a organizat luni o licitatie, pentru depozite cu scadenta pe 7 aprilie, dar bancile nu s-au aratat interesate deoarece dobanda oferita de BNR, de 9% pe an, este sub nivelul dobanzilor din piata.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#curs valutar, #leu, #euro , #curs valutar