Leul se apropie de minimul ultimelor sase luni

Miercuri, 24 Septembrie 2008, ora 15:33
1278 citiri
Leul se apropie de minimul ultimelor sase luni

Moneda nationala a mai pierdut un ban in fata euro, cursul oficial fiind stabilit de BNR la valoarea de 3,6690 lei/euro.

Deprecierea leului se inscrie in tendinta urmata de majoritatea monedelor din regiune.

O valoare similara cu cea inregistrata miercuri a mai fost afisata pe data de 25 iunie, cand paritatea a fost de 3,6639 lei pentru un euro.

In ultimele trei luni, doar in data de 18 septembrie s-a mai inregistrat o valoare a cursului valutar mai mare decat cea inregistrata miercuri. Saptamana trecuta, leul s-a depreciat pana la valoarea de 3,6897, minimul ultimelor cinci luni si jumatate.

"Leul fluctueaza intr-un interval restrans, pe o piata linistita, in ton cu evolutia monedelor din regiune, care au intrat, de asemenea, pe un trend usor de depreciere. Piata se stabilizeaza", a spus Forin Bota, dealerul Bancii Transilvania, citat de NewsIn.

Fata de dolarul american, cursul de referinta publicat, miercuri, de BNR arata o depreciere a leului cu peste 2 bani (0,87%), pana la 2,5029 lei/dolar, de la 2,4812 lei/dolar, cat era marti.

Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#leu, #euro, #curs valutar, #depreciere , #curs valutar