Analistii estimeaza ca BNR ar putea mentine dobanda cheie

Marti, 31 Iulie 2012, ora 23:41
1300 citiri
Analistii estimeaza ca BNR ar putea mentine dobanda cheie
Foto: Arhiva

Banca Nationala a Romaniei (BNR) ar putea mentine dobanda de politica monetara la nivelul de 5,25% la sedinta Consiliului de Administratie din 2 august, estimeaza Membrii Asociatiei Analistilor Financiar - Bancari din Romania (AAFBR).

Totodata, rezervele minime obligatorii pentru lei ar putea fi reduse la 13% pana la finalul acestui an si 10% pana la finalul anului 2013.

"Conform opiniilor exprimate de catre membrii AAFBR in cadrul unui sondaj intern, Banca Nationala a Romaniei ar putea mentine dobanda de politica monetara la nivelul de 5,25% la urmatoarea sedinta a Consiliului de Administratie pe probleme de politica monetara din 2 august 2012. Aceasta estimare apartine tuturor persoanelor care au raspuns la sondaj.

Peste 85% dintre cei care au participat la sondaj considera ca rezervele minime obligatorii vor ramane nemodificate in luna august, atat pentru lei cat si pentru valuta. Restul participantilor estimeaza reduceri ale acestora", se spune in comunicatul asociatiei.

Pentru luna decembrie 2012, estimarea membrilor AAFBR care au raspuns la sondaj plaseaza dobanda de politica monetara la 5,25%. Rezervele minime obligatorii pentru lei ar putea fi reduse la 13% pana la finalul anului 2012, numarul participantilor la sondaj care vad o relaxare a politicii monetare pe aceasta cale fiind in crestere fata de sondajul anterior. Rezervele minime obligatorii pentru valuta ar putea fi nemodificate pana la finalul anului 2012.

"Anul 2013 ar putea aduce o reducere a dobanzii de politica monetara la 5% si o diminuare a rezervelor minime obligatorii pentru lei pana la nivelul de 10% in luna decembrie. Rezervele minime obligatorii pentru valuta ar putea ramane la nivelul de 20% si in luna decembrie 2013", se mai spune in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei sale de gaming, PlayStation 5 Pro, care ar urma să ajungă pe piață până la finalul acestui an. Noua consolă va...
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
#dobanda cheie BNR august, #dobanda cheie BNR, #BNR dobanda politica monetara , #dobanzi