Ziare.com

BNR ar putea reduce dobanda de politica monetara

Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 07:49

   

BNR ar putea reduce dobanda de politica monetara
Banca Nationala a Romaniei ar putea reduce, joi, dobanda cheie la 5,75%, de la 6%, profitand, astfel, de incetinirea inflatiei si in ciuda riscurilor generate de criza din zona euro.

BNR a efectuat o reducere similara in noiembrie, anul trecut, Romania fiind prima dintre tarile emergente ale UE care a facut acest lucru incepand cu luna mai a anului 2010, informeaza Mediafax.

Petter Attard, analist la Nomura, este de parere ca o reducere a dobanzii cu 0,25 de puncte procentuale este posibila, daca se ia in calcul linistea relativa de pe frontul crizei din zona euro.

In acelasi timp, analistul ia in calcul si pericolul pe care il poate genera o astfel de decizie, din cauza reinflamarii crizei din zona euro in prima jumatate a anului.

O reducere a dobanzii poate influenta negativ leul, depreciindu-l, insa doar pe termen scurt, asta pentru ca dobanzile vor ramane relativ ridicate fata de majoritatea statelor UE.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1332 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

chiar un pic mai accelerat ar trebui să fie acest proces

iar cursul ar trebui să nu derapeze, creditele in lei ar trebui să le inlocuiască pe cele in valută, abia apoi poți relaxa cursul

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor