BNR mentine dobanda-cheie la 5,25%

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 13:12
1536 citiri
BNR mentine dobanda-cheie la 5,25%
Foto: Arhiva

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a mentinut, miercuri, rata dobanzii de politica monetara la nivelul de 5,25% pe an.

Banca centrala nu a modificat nici ratele rezervelor minime obligatorii la pasivele in lei si valute, potrivit unui comunicat remis Ziare.com

BNR a mai mentionat ca va practica gestionarea adecvata a lichiditatii din sistemul bancar.

Consiliul Administrativ al BNR a analizat si aprobat Raportul trimestrial asupra inflatiei, document care va fi prezentat publicului pe 8 mai 2012.

In noiembrie 2011, BNR redusese dobanda cheie la 6%, dupa ce o mentinuse neschimbata din mai 2010, la 6,25%. Ulterior, la inceputul anului 2011, BNR a redus dobanda cheie la 5,75%.

Banca centrala a modificat, la inceputul lunii februarie, dobanda cheie la 5,50%, iar la sfarsitul lunii martie, la 5,25% pe an.

"Vom urmari foarte atent modul in care BNR va descrie noul mediu politic, mai ales in privinta impactului pe care l-a avut caderea Guvernului asupra cursului valutar", a precizat economistul-sef al ING, Vlad Muscalu, intr-un comunicat remis Ziare.com.

De asemenea, el a subliniat faptul ca aceasta decizie era una previzibila, insa urmatoarea sedinta pe probleme de politica monetara ar putea aduce surprize, avand in vedere ca va avea loc pe 27 iunie, intre alegerile locale (10 iunie) si cele parlamentare, din luna noiembrie.

Luni, leul a atins un minim istoric, cursul fiind de 4,397 lei/euro, dupa ce Guvernul Ungureanu a cazut, vineri, in urma unei motiuni de cenzura.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#BNR mentine dobanda cheie, #BNR dobanda cheie , #dobanzi