Ziare.com

Cat pierzi daca tii banii la bancile din Romania. Iata ce dobanzi practica alte tari

Luni, 10 Iunie 2013, ora 11:15

   

Cat pierzi daca tii banii la bancile din Romania. Iata ce dobanzi practica alte tari
Dobanzile bancare au atins in aprilie minimul ultimilor sase ani, de cand BNR ofera statistici. Nivelul, corelat cu cea mai ridicata rata a inflatiei din UE, cu impozitul de 16% si cu comisioanele bancare, nu ofera deponentilor nicio sansa la castiguri.

Romania era, in aprilie, tara cu cea mai ridicata dobanda de referinta (5,25%), dar si cea mai mare rata a inflatiei (5,29%) din blocul comunitar. Desi nivelul dobanzilor la depozite in moneda nationala este mai ridicat decat in alte state (5,75% in Romania, fata de 1,5% in Polonia), deponentii nu beneficiaza de castiguri reale.

Castigul real pentru un depozit constituit pe un an se limiteaza la 0,5% din suma (aproximativ a zecea parte din dobanda bancara), insa dupa aplicarea impozitului pe venit, de 16%, deponentul bancar pleaca acasa cu o suma care valoreaza mai putin decat atunci cand a depus-o, fara sa luam in calcul comisioanele bancare.

Afla ce dobanzi se practica in alte tari europene, in continuarea articolului Cat pierzi daca tii banii la bancile din Romania. Vezi ce dobanzi practica alte tari europene pe Business24.ro.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5716 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Domnule, e jale mare!

Dar nu atat cu dobanzile si depozitele cat cu matematica autorului care se tine in anonimat!
Poate stie careva de pe aici sa explice cum a calculat domnul autor ca, dupa ce se aplica 16% impozit celor 0,5% castigati omul pleaca acasa cu mai putini bani! E o ineptie totala! In realitate suma este mai mare decat 0, mai exact 0,84 x 0,5%...Cum i-o fi dat rezultatul acestei operatiuni aritmetice simple ca ar avea semnul minus, eu personal nu inteleg (si sunt absolvent de matematica -fizica si de Politehnica - facuta pe cand in Romania se facea carte, nu cand se plagia)...
Pe fondul problemei: Bancile joaca intr-adevar un joc murdar incercand prin orice mijloace sa-si maximizeze profitul...Un vinovat important in aceasta ecuatie este insusi statul, care le-a creat o piata imensa, obligand bugetarii si parte dintre pensionari sa accepte plata pe card...
Asta face ca sistemul bancar sa gabjeasca cea mai mare parte a cash-ului, ceea ce le permite sa faca legea in piata financiara, asa cum doresc dumnealor!

 

Numai bancherii snapani din Romania

percep taxe pentru intretinerea si inlocuirea cardului, pentru intretinerea contului si pentru verificarea balantei. In strainatate nu exista asa ceva. BNR are obligatia sa intervina pentru interzicerea taxelor abuzive.

 

Bancherii niste esc.roci cu acordul statului PERFID

Daca depui bani la banca nu ai nici un profit...chiar pierzi
dar daca scoti banii vecinului de la banca platesti dublu
chiar triplu,dobanda.halal societate

Salut Dr. Strangelo. Regret ca va contrazic, cartile bancare si

cartile de credit nu sint gratuite, cel putin in Elvetia.
Cartea bancara si toate serviciile bancii sint platite anual , este adevarat modest, dar nu sint gratuite.
O carte de credit (stil Visa, AMEX, MasterCard,...) costa in jur de CHF 100-150.- anual, + comisioanele la fiecare utilizare...
Iar daca folositi plasticul mai mult decit va eszte buzunarul, interesele debitoare sint importante, in jur de 16% !!!
Atentie deci atit la utilizarea cartilor, cit si la costurile ascunse ale transactiilor financiare!

 

O zi buna si dvs.

Inseamna ca si in Elvetia se comite acelasi gen de abuz. O banca ar trebui sa acorde dobanda dupa acoperirea oricaror costuri de acest gen.

JOS ISAROVICI

JOS ISAROVICI

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor