BNR a redus dobanda cheie la un nou nivel minim

Luni, 04 August 2014, ora 14:29

   

BNR a redus dobanda cheie la un nou nivel minim
Consiliul de Administratie al BNR a hotarat, luni, reducerea ratei dobanzii de politica monetara la 3,25 la suta pe an, de la 3,50 la suta pe an.

"In sedinta din 4 august 2014, Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei a reducerea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 3,25 la suta pe an de la 3,50 la suta incepand cu data de 5 august 2014", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Decizia de ultima ora luata de BNR

De asemenea, in aceeasi sedinta s-a hotarat gestionarea adecvata a lichiditatii din sistemul bancar, precum si mentinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si in valuta ale institutiilor de credit.

In acelasi timp, CA al BNR a analizat si aprobat Raportul trimestrial asupra inflatiei, document care va fi prezentat publicului intr-o conferinta de presa organizata miercuri.

La inceputul lunii iulie, BNR a decis mentinerea dobanzii cheie la nivelul de 3,5 la suta. Taierea de dobanda era asteptata de o parte dintre analisti.

BNR a redus dobanda cheie la un nou nivel minim: Bancile pot ieftini creditele

Analistii estimau, potrivit opiniilor exprimate intr-un sondaj intern al Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania (AAFBR), ca banca centrala ar putea reduce dobanda cheie la 3,25% pana la finalul anului, jumatate dintre acestia fiind de parere ca scaderea ar putea fi decisa in sedinta CA de luni, informeaza Mediafax.

Analistii preconizeaza ca scaderea ar continua pe parcursul anului viitor astfel incat sa ajunga la un nivel de 3% la finele lui 2015.

Reducerea dobanzii este posibil sa se reflecte la nivelul costurile creditelor in moneda nationala.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2304 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
KPK1
rank 5
Un mic "amanunt".
Ar fi interesant ce dobanda percep "bancurile" pentru credite si ce dobanda ofera ele la depuneri.
Nu cred ca ar deranja prea mult.
tudorion46
rank 5
alta, in aceeasi "intelegere" ziare.com
"in sedinta din 4 august 2014 Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei a reducerea rateii dobanzii de politica monetara la nivelul de 3,25 la suta pe an de la 3,50 la suta incepand cu data de 5 august 2014"!!!!

"felicitari" deosebiti jurnalisti!??
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor