Ziare.com

Vezi cat au scazut rezervele valutare ale Romaniei

de Teodora Bodeanu
Marti, 01 Iunie 2010, ora 16:58

   

Vezi cat au scazut rezervele valutare ale Romaniei
Rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei au scazut, in luna mai, de la 32,386 de miliarde de euro la 31,989 de miliarde de euro.

In cursul lunii mai, s-au inregistrat intrari in valoare de 1,674 de miliarde de euro, reprezentand alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit si venituri din administrarea rezervelor internationale, printre altele, potrivit unui comunicat al BNR.

In schimb, iesirile au fost de 2,071 de miliarde de euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati din contul Comisiei Europene, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat.

Rezervele de aur ale Romaniei au ramas la 103,7 tone, ceea ce inseamna, in conditiile cresterii pretului la nivel international, ca valoarea sa s-a situat, la 31 mai 2010, la 3,262 de miliarde de euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) au fost, la aceeasi data, de 35,251 de miliarde de euro, fata de 35,330 miliarde de euro, la 30 aprilie 2010.

De asemenea, Banca Nationala a Romaniei a scazut dobanda de referinta pentru luna iunie, de la 6,50 la suta pe an, in mai, la 6,25 la suta pe an, in iunie.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1716 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Supermenul Isarescu ce pazeste?

Cand au intrat banii imprumutati de la FMI la banci,era "domnul" foarte istet si de neinlocuit.Acum ,domnia sa este lipsit de importanta?

 

Cam toata rezerva de aur Isarescu a transportat-o in strainatate!!!

Iar cu lichiditatile in euro si dolari acelasi Isarescu a cumparat bonuri de tezaur americane si actiuni ale Bancii Mondiale lasind efectiv BNR fara lichiditati valutare. Cu bonurile de tezaur si cu actiunile BM nu poti sa cumperi nici castraveti la piata dar nici sa-ti platesti angajatii.

Georgelo, ti-am mai zis sa nu mai pierzi timpul pe site-ul ala cu explozivi!

Nici n-ai avut bunul simtz, sa raspunzi la intrebarea "ai cui sunt securistii care-l sponsorizeaza?".

P.S. Astept ca sa aprobi cererea, ca sa ma descarc si eu de gestiune...! Prietenul tau poate sa confirme ca nu vei gasi lipsuri!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor