Bancile din Romania majoreaza dobanzile la credite

Luni, 20 Octombrie 2008, ora 17:05
3120 citiri
Bancile din Romania majoreaza dobanzile la credite

O mare parte din bancile din Romania au optat pentru majorarea dobanzilor cu pana la 3 puncte procentuale pentru creditele imobiliare in Euro si cu 5% pentru creditele imobiliare in lei.

Cu toate acestea, finantarile contractate pana la 31 decembrie, beneficiaza de dobanzi promotionale cu 1% mai mici pentru primele sase luni.

Banca Romaneasca a crescut dobanzile cu suta la suta pentru creditele ipotecare in Euro si cele pentru nevoi personale cu ipoteca.

Banca Comerciala Romana a ridicat dobanda cu 1,05% si 1,25% pentru creditele in lei. Pentru cele in euro dobanda a ramas neschimbata. Deasemenea si CR Firenze a avut o crestere procentuala mica pentru creditele in euro cat si pentru cele in lei, informeaza The Money Channel.

"Dobanda a crescut in functie de evolutia pietei cu 1,5% la lei si 1% la euro", a declarat Carmen Popa, director sucursala CR Firenze.

Dobanzile creditelor de pe piata romaneasca sunt in crestere din cauza crizei financiare internationale si totodata ca urmare a introducerii noilor norme de creditare impuse de BNR.

#credite, #banci, #dobanda majorare, #criza financiara, #norme BNR , #norme bancare
Comentarii
U
un client al acestei banci, care sufera.
rank 1