Credite platite de doua generatii, replica bancilor la normele BNR

Marti, 26 August 2008, ora 23:50
2889 citiri
Credite platite de doua generatii, replica bancilor la normele BNR

Bancile comerciale vor putea scoate pe piata produse de creditare destinate mai multor generatii, in replica la normele Bancii Nationale, este de parere Radu Gratian Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor.

Prin introducerea creditelor cu o perioada de rambursare extinsa, astfel incat sa-l achite copiii contractantiilor, bancile comerciale spera sa poata contracara diminuarea drastica a gradului de indatorare.

Pragul de 70%, aprobat pentru majoritatea bancilor importante, nu putea fi atins pana in prezent decat de foarte putini clienti. De altfel, dintr-o analiza ARB reiese ca, in cazul bancilor care aveau aprobate imprumuturi cu grad de indatorare maxim, media gradului de indatorare e de 55%, cu doar sapte puncte procentuale peste media pietei.

"Probabil ca o sa ajungem la credite pe generatii mai repede decat ne-am fi inchipuit. Am speranta ca BNR va analiza cu atentie rezultatele introducerii acestui nou regulament si ca dupa 3-4 luni va ajunge la concluzia ca, daca nu toate, unele din propunerile noastre sunt reale si in acest context va ajusta noul regulament," a explicat Radu Gratian Ghetea, citat de The Money Channel.

Potrivit estimarilor ARB, impactul noilor norme va fi resimtit peste aproximativ trei luni, data la care Ghetea crede ca BNR va fi nevoita sa revina asupra regulamentului adoptat la sfarsitul saptamanii trecute.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#credite pe generatii, #BNR, #reactii , #norme bancare