Erste: Normele BNR limiteaza creditarea iresponsabila

Miercuri, 30 Iulie 2008, ora 15:40
1759 citiri
Erste: Normele BNR limiteaza creditarea iresponsabila

Reglementarile prin care BNR incearca sa tempereze creditarea sunt binevenite in conditiile in care bancile mici, in goana lor dupa cota de piata, ignora foarte multe riscuri, sustine Andreas Treichl, directorul executiv al Erste Bank.

Chiar daca si BCR va fi afectat, oficialaul grupului austriac s-a declarat multumit deoarece nici concurenta nu va putea "pompa bani in buzunarele romanilor".

"Salutam noul regulament propus de BNR, deoarece vedem pericole pe piata din Romania. Actiunile pe plan local ale bancilor nu se potrivesc cu strategia bancilor-mama si, din aceasta cauza, exista o tendinta, in goana dupa cota de piata, de a pompa bani in buzunarele romanilor intr-un mod nu zic iresponsabil, dar care e aproape iresponsabil", a subliniat Andreas Treichl, citat de NewsIn.

In acceptiunea sa, BNR incearca sa evite situatia cu care se confrunta bancile din Ungaria, care s-au dovedit "iresponsabile" in acordarea de credite.

Noile norme BNR au dat peste cap calculele pe urmatoarele 18 luni facute pentru BCR, lucru recunoscut chiar de presedintele grupului Erste.

#erste, #norme BNR, #creditare iresponsabila , #norme bancare