Niels Schnecker: Reglementarile BNR sunt impracticabile

Vineri, 12 Septembrie 2008, ora 18:25
1736 citiri
Niels Schnecker: Reglementarile BNR sunt impracticabile

Reglementarile BNR sunt impracticabile, iar avizarea normelor de creditare ale bancilor comerciale de catre Banca Centrala ar putea genera aparitia in piata a unor sisteme de alternative, este de parere antreprenorul Niels Schnecker.

Acesta deplange soarta bancilor comerciale care trebuie sa joace acum rolul militeanului, obligate de BNR.

"Nu avem in Romania nicio banca autohtona, cu exceptia poate a CEC, dar altminteri nu avem nici o banca autohtona. Oare oamenii acestia care totusi au o experienta larga in acest domeniu trebuie sa fie validati de BNR? Eu ma indoies. Plus ca reglementarile pe care Banca Nationala a Romaniei le aseaza in fata acestor banci sunt impracticabile. Daca va aduceti aminte, prin anii '90, atunci cand faceai un transfer de bani din banca trebuia sa explici bancii de ce tranferi, cui tranferi. Banca e fortata acum sa joace acum rolul militianului. Nu cred ca va functiona, cred ca se va ajunge intr-o situatie in care vor aparea modele si metode alternative", a precizat Schnecker, citat de The Money Channel.

Niels Schnecker a subliniat faptul ca oamenii din industria bancara sunt suficient de creativi, astfel incat sa gaseasca solutii la toate masurile restrictive impuse de Banca Centrala.

"O sa ajungem in situatia, cum am ajuns la leasing, ca o banca centrala a unui stat sa controleze societati de leasing. O sa ajungem aici in ipotecar la fel" a completat Schnecker in interviul acordat postului de televiziune.

#Niels Schnecker, #BNR, #regelementari, #impracticabil , #norme bancare