Noua ordine europeana: Bani mai scumpi si mai putini. Cum va fi in Romania?

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 00:13
5698 citiri
Noua ordine europeana: Bani mai scumpi si mai putini. Cum va fi in Romania?

Consilierul guverantorului BNR, Adrian Vasilescu, considera ca ne asteapta "o lume cu bani mai scumpi si mai putini, cu rigori mai multe si cu mai putina incredere".

"Lumea de dinainte de 2008 era o lume de maxima incredere: lucrurile mergeau bine, banii alergau pe planeta, oamenii aveau incredere ca vor avea slujbe, ca vor avea salarii mai mari. Acum, ne incadram intr-o noua normalitate de munca si de lupta pentru a face fata acestei noi normalitati. Nu mai merge cum a mers cu jucarii, se va merge pe competitivitate", a declarat Vasilescu.

Dupa doi ani complicati, in care economia Romaniei a fost tinuta in "viata" cu mari sacrificii, vor urma ani la fel de grei, sub atenta observare a Uniunii Europene.

Constitutia va trebui modificata pana la sfarsitul anului viitor, in legea fundamentala vor trebui introduse prevederile acordului de uniune fiscala convenit la Bruxelles saptamana trecuta, care limiteaza deficitul structural la 0,5% din PIB.

In urma discutiilor de la Bruxelles, presedintele Traian Basescu a angajat Romania intr-un tratat care prevede constrangeri bugetare si norme fiscale mult mai dure.

Insa aceasta rigoare bugetara ne-ar fi fost impusa oricum, nu prin institutii europene, ci prin piata insasi, fiindca actuala criza ne arata limpede ca banii sunt mult mai scumpi si mai putini, spune consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu.

Citeste mai multe despre Noua ordine europeana: Bani mai scumpi si mai putini. Cum va fi in Romania - Vezi ce spun expertii pe Business24.ro

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#romania deficit structural 2012, #acord european romania, #avantaje acord european romania, #summit UE Romania , #norme bancare
Comentarii