Volksbank: Regulament BNR va reduce creditarea cu 35%

Joi, 09 Octombrie 2008, ora 12:32
2068 citiri
Volksbank: Regulament BNR va reduce creditarea cu 35%

Bancile comerciale asteapta ca BNR sa le aprobe noile norme de creditare in cursul saptamanii viitoare. Printre institutiile care spera sa poata aplica noile norme din a doua parte a acestei luni se numara si Volksbank.

Reprezentantii bancii sustin ca, dupa primirea avizului BNR, mai trebuie doar sa instruiasca personalul si sa adapteze sistemul informatic.

"Asteptam, saptamana aceasta sau cel mai tarziu saptamana viitoare, sa primim avizul bancii centrale pentru normele modificate. Apoi urmeaza o scurta perioada de instruire a angajatilor si de adaptare a sistemului informatic al bancii, de aproximativ doua saptamani, inainte de aplicarea lor efectiva", a declarat Gerald Schreiner, presedintele Volksbank Romania, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, noile norme de creditare vor avea, la Volksbank, cel mai puternic efect de temperare a vitezei de crestere a creditului pe segmentul imprumuturilor in franci elvetieni, pentru care estimeaza o scadere cu pana la 35% a sumei care poate fi contractata la un credit.

Banca acorda credite in franci elvetieni pentru populatie doar cu garantii, in timp ce, pe segmentul creditelor de consum, Volksbank nu da, in prezent, decat credite in lei.

Schreiner estimeaza ca noul regulament va limita ritmul de crestere a portofoliului de credite la Volksbank, pana la aproximativ 35% in 2009 fata de anul acesta. El apreciaza ca avansul creditului, ca medie a pietei, se va tempera si mai mult, pana la un ritm de cel mult 25% anul viitor.

Portofoliul de credite al bancii ajunsese, la finalul lui iunie 2008, la 2,9 miliarde euro, in crestere de 2,2 ori fata de jumatatea anului trecut, cand imprumuturile acordate clientilor insumau 1,3 miliarde euro.

Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#Gerald Schreiner, #Volksbank Romania, #norme BNR, #crestere credite , #norme bancare