Ziare.com

Banii de la FMI au crescut din nou rezerva BNR

Marti, 01 Februarie 2011, ora 19:10

   

Banii de la FMI au crescut din nou rezerva BNR
Rezervele valutare ale BNR au urcat usor in luna ianuarie la nivelul de 32,7 miliarde de euro, fata de 32,4 miliarde de euro la 31 decembrie 2010.

In luna ianuarie, Banca Nationala a inregistrat intrari de 1,77 miliarde de euro, reprezentand a saptea transa aferenta acordului stand-by cu FMI, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele.

In acelasi timp, iesirile au fost de 1,51 miliarde de euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat, precum si deprecierea dolarului american si lirei sterline fata de euro cu impact asupra diminuarii valorice a partii din rezerva internationala denominata in aceste doua valute.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 3,25 miliarde de euro.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Astfel, rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 31 ianuarie 2011 au fost de 35,94 miliarde de euro, fata de 35,95 miliarde de euro la 31 decembrie 2010.

Platile scadente in luna februarie 2011 in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 163,08 milioane euro.

Citeste mai multe despre BNR rezerva valutara transa FMI BNR
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 643 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor