BNR a cumparat un pian de 130.000 de euro

Vineri, 15 Februarie 2013, ora 15:15
2686 citiri
BNR a cumparat un pian de 130.000 de euro

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a cumparat un pian de 565.000 de lei, aproximativ 130.000 de euro, pentru activitatile culturale pe care le organizeaza, acesta fiind achizitionat direct de la singurul reprezentant din Romania al productorului modelului ales de institutie.

BNR a cumparat un pian de concert Steinway model D 274, cu 700.600 de lei cu TVA, de la firma SENIA COMPANY 999.

Pianul ales este "modelul preferat de marii interpreti atunci cand sustin concerte pe scenele lumii", acesta fiind "argumentul avut in vedere de comisia de achizitie atunci cand a optat pentru aceasta varianta", arata reprezentantii BNR intr-un comunicat remis Ziare.com.

Achizitia nu este realizata din bani publici si aduce bani la bugetul de stat.

"Din punct de vedere financiar, precizam ca Banca Nationala a Romaniei nu foloseste pentru achizitii bani de la bugetul de stat. Mai mult, in urma tranzactiei mentionate, statul roman incaseaza TVA in valoare de 135.600 lei", se mentioneaza in comunicat.

Pianul a fost achizitionat prin negociere fara publicare prealabila a unui anunt de participare.

"Atribuirea contractului de achizitie publica prin negociere fara publicare prealabila a unui anunt de participare s-a facut in baza prevederilor art. 122 lit. b din OUG nr. 34/2006, in contextul in care producatorul Steinway este reprezentat in Romania de o singura societate comerciala", se precizeaza in comunicat.

Banca Nationala organizeaza in fiecare an concerte sub egida "Zilele culturale ale BNR", la care au participat pana in prezent interpreti de marca precum Valentin Ghiorghiu, Andrei Vieru, Johnny Raducanu, Harry Tavitian, Mircea Tiberian, Alexandru Petrovici, precum si tinere talente ca Matei Bucur Mihaescu.

Incepand din acest an, Banca Nationala a Romaniei va fi parte a Festivalului National George Enescu.

C.S.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...