BNR emite o moneda de argint aniversara, de 10 lei - vezi motivul

Sambata, 22 Iunie 2013, ora 22:00
2022 citiri
BNR emite o moneda de argint aniversara, de 10 lei - vezi motivul

Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand cu data de 25 iunie, o moneda din argint dedicata aniversarii a 150 de ani de la punerea pietrei de temelie a Manufacturii de Arme din cadrul Arsenalului Armatei.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Bancii Nationale a Romaniei, moneda are o valoare nominala de 10 lei, fiind de argint. Are un diametru de 37 de milimetri si o greutate de 31 de grame.

Aversul monedei reda imaginea unui grup de militari din armata Principatelor Unite in uniforme specifice diferitelor arme, valoarea nominala "10 LEI", stema Romaniei, inscriptia in arc de cerc "ROMANIA" si anul de emisiune "2013".

Reversul monedei prezinta imaginea Manufacturii de Arme din cadrul Arsenalului Armatei, dupa o litografie de epoca si anul infiintarii acesteia, "1863", stema Principatelor Unite si inscriptiile in arc de cerc "MANUFACTURA DE ARME" si "ARSENALUL ARMATEI".

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza.

Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 monede.

Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 310,00 lei/buc.

Monedele din argint dedicate aniversarii a 150 de ani de la punerea pietrei de temelie a Manufacturii de Arme din cadrul Arsenalului Armatei au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din argint se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

F.N.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#BNR moneda argint, #BNR moneda scop numismatic, #BNR moneda argint 10 lei , #stiri BNR