Ziare.com

Citibank: BNR va majora dobanda la 10,5% in august

Vineri, 01 August 2008, ora 15:43

   

Citibank: BNR va majora dobanda la 10,5% in august
Dobanda de politica monetara ar putea fi majorata inca o data in cursul lunii august, cel putin pana la nivelul de 10,5%, considera Iker Domac, analistul Citibank.

In aceasi timp, analistul intrevede la sfarsitul anului o inflatie de 6,8%, cu 0,8 puncte procentuale peste nivelul estimat de BNR.

"Supraincalzirea economiei, presiunile inflationiste ridicate si sustinerea scazuta, probabil, din partea politicii fiscale sunt motive pentru inasprirea, in continuare, a politicii monetare. Prin urmare, nu excludem noi majorari ale dobanzii cheie in acest an, pana la 10,50% sau chiar peste acest nivel pana la sfarsitul anului", a subliniat Iker Domac, citat de NewsIn.

Acesta a criticat strategia BNR de a intari leul, in conditiile in care deficitul de cont curent se indreapta spre 14% din produsul intern brut.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

"Credem ca exista trei motive principale pentru noi majorari. Primul - presiunile persistente dinspre cererea in exces, care constituie un motiv serios de ingrijorare, mai ales din punctul de vedere al largirii dezechilibrului extern. In al doilea rand, tendinta ascendenta a inflatiei de baza incepand din august 2007 demonstreaza ca presiunile inflationiste raman ridicate. In al treilea rand, perspectivele ca politica fiscala sa raspunda puternic sunt reduse inaintea alegerilor generale", a conchis economistul Citibank Romania.
Citeste mai multe despre Citibank previziuni dobanda de politica BNR
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 678 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor