Ziare.com

BNR: Datoriile Administratiei publice au ajuns la 33,6 la suta din PIB

Luni, 24 Octombrie 2011, ora 22:55

   

BNR: Datoriile Administratiei publice au ajuns la 33,6 la suta din PIB
Totalul creantelor Administratiei publice a crescut la 33,6 la suta ca pondere in produsul intern brut, la sfarsitul trimestrului II din acest an, de la 31,2 la suta, cat era in perioada similara din 2010, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei.

Aceasta crestere s-a realizat, in principal, ca urmare a majorarii depozitelor administratiei publice, pana la un nivel de 7,4 la suta ca pondere in PIB (in crestere cu 1,7 puncte procentuale), si al actiunilor si altor participatii ale statului, care au crescut cu 0,8 puncte procentuale, pana la 18,3 la suta din PIB. Creantele comerciale au oscilat in jurul a 8 la suta din PIB.

Ponderea angajamentelor Administratiei publice in PIB s-a majorat la 40,6 la suta, in trimestrul al doilea din 2011, comparativ cu trimestrul II din 2010, cand reprezentau 36,4 la suta. Cresterea s-a datorat emiterii de noi titluri in lei si in valuta atat pe termen scurt, cat si pe termen lung, precum si atragerii de noi imprumuturi.

Datoriile comerciale ale Administratiei publice, exprimate ca pondere in produsul intern brut, s-au diminuat la 5,2 la suta la finele trimestrului II 2011, fata de 6,3 la suta la finele trimestrului II din 2010.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Necesarul net de finantare a Administratiei centrale s-a diminuat, ajungand la 0,9 la suta din PIB, fata de 2,1% in trimestrul II de anul trecut.

T.B.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1193 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Chiar atatia bani ne toacă Administratia publicĂ Ca să ne ia bani'?

.

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor