Pe cine ar putea pune PSD+ALDE la conducerea BNR: Cristian Socol, protejatul lui Hrebenciuc

Joi, 02 Martie 2017, ora 10:45
9155 citiri
Pe cine ar putea pune PSD+ALDE la conducerea BNR: Cristian Socol, protejatul lui Hrebenciuc
Foto: captura video Adevarul Live

Cristian Socol, consilierul pe probleme economice al fostului premier Victor Ponta, este luat in calcul pentru functia de viceguvernator al BNR, in conditiile in care a contribuit la programul de guvernare al PSD, au precizat surse social-democrate, pentru News.ro.

Socol este considerat un apropiat al lui Viorel Hrebenciuc, care il considera un protejat de-al sau, potrivit unor stenograme DNA publicate in 2014.

Numele lui Cristian Socol a mai fost vehiculat, la momentul formarii Guvernului Grindeanu, pentru a prelua conducerea Ministerului de Finante sau a Ministerului pentru Mediul de Afaceri.

Sursele News.ro au precizat ca pentru postul de viceguvernator al BNR va fi desemnata o persoana din partea PSD, agreata si de ALDE in cadrul sedintei coalitiei de guvernare.

Cristian Socol este economist si preda la Academia de Studii Economice (ASE).

Numele lui Cristian Socol a aparut in stenogramele, publicate de presa in 2014, ale unor discutii purtate de Viorel Hrebenciuc, care il considera pe Socol un protejat al sau.

"Este consilierul premierului pe economic, e copil de-al meu. L-a crescut pe Andrei (Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc - n.red.), l-a adus asistentul lui in primul an, e din familie, cum ar veni", a afirmat Hrebenciuc despre Cristian Socol, potrivit stenogramelor din ordonanta DNA in dosarul liderului PSD.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Parlament, ca vineri va avea loc sedinta coalitiei de guvernare PSD-ALDE, printre subiectele care se vor afla pe ordindea de zi aflandu-se si functia de viceguvernator al BNR, ramasa vacanta dupa demisia lui Bogdan Olteanu.

"Vineri, la ora 10:00, la sediul PSD din Kiseleff, o sa avem o sedinta a coalitiei si acesta va fi unul din punctele de pe ordinea de zi a discutiei. Sper sa stabilim si pe cine am putea sa sustinem acolo", a precizat liderul PSD.

De asemenea, intrebat daca pentru functia de viceguvernator al BNR va exista o propunere a coalitiei, presedintele social-democratilor a spus: "Eu asa cred ca ar trebui sa fie".

In 2013, consilierul premierului Ponta critica propunerea PDL privind reducerea cotei unice de la 16% la 12%.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Cristian Socol PSD viceguvernator BNR , #stiri BNR