Ziare.com

Rezerva valutara a BNR a scazut cu 47 de milioane de euro in iulie

Luni, 02 August 2010, ora 20:28

   

Rezerva valutara a BNR a scazut cu 47 de milioane de euro in iulie
Rezervele valutare ale BNR au scazut in luna iulie cu 47 de milioane de euro si au ajuns la 31,58 miliarde de euro.

La 31 iulie 2010, rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei se situau la nivelul de 31.580 milioane euro, fata de 31.627 milioane euro la 30 iunie 2010, potrivit unui anunt al BNR.

Banca Nationala a precizat ca in cursul lunii iulie au avut loc intrari de 3.054 milioane euro, reprezentand transa a V-a aferenta acordului stand-by, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele.

Totusi, BNR a inregistrat si iesiri de 3.101 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat si altele.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

De asemenea, BNR anunta ca rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. Valoarea acesteia, in conditiile evolutiilor preturilor internationale s-a situat la 2.991 milioane euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur), la 31 iulie 2010, au fost de 34.571 milioane euro, fata de 34.999 milioane euro la 30 iunie 2010, se mai arata in datele publicate de BNR.

In ceea ce priveste platile scadente directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice in contul datoriei publice externe, Banca Nationala precizeaza ca insumeaza 177 de milioane de euro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 970 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

rezerva

nu mai inteleg nimic...in conditiile in care transele de la fmi s-au dus chipurile in rezerva bnr???

 

acum se vede cat costa mentinerea unei monede la valori mai puternice decat valoarea reala....

5 generatiide acum incolo or sa plateasca fiecare banutz cu care se "apreciaza" leul...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor