Ziare.com

Rezervele BNR au urcat la 32,7 miliarde de euro

Miercuri, 01 Iunie 2011, ora 15:02

   

Rezervele BNR au urcat la 32,7 miliarde de euro
Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei s-au majorat cu 634 de milioane de euro, in luna mai, comparativ cu aprilie.

Astfel, nivelul rezervelor valutare a ajuns la 32,707 miliarde de euro, la 31 mai 2011, fata de 32,073 de miliarde de euro, pe 30 aprilie, se arata intr-un comunicat al bancii centrale.

In cursul lunii mai, au existat intrari de 1,868 de miliarde de euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internationale, precum si aprecierea dolarului american si a lirei sterline fata de euro, cu impact asupra cresterii valorice a partii din rezerva internationala denominata in aceste doua valute.

De asemenea, au fost iesiri de 1,234 de milioane de euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, valoarea ridicandu-se la 3,555 de miliarde de euro.

In total (valute plus aur), rezervele internationale ale Romaniei au urcat, in luna mai, de la 35,513 miliarde de euro la 36,262 de miliarde de euro.

In luna iunie, platile scadente in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, se ridica la 128 de milioane de euro.

T.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 766 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor