Ziare.com

Rezervele valutare ale BNR au crescut cu peste 1,6 miliarde de euro, in iunie

Vineri, 01 Iulie 2011, ora 14:46

   

Rezervele valutare ale BNR au crescut cu peste 1,6 miliarde de euro, in iunie
Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei s-au majorat cu peste 1,6 miliarde de euro, in luna iunie, comparativ cu mai.

Astfel, la 30 iunie, rezervele se situau la nivelul de 34,402 miliarde de euro, fata de 32,707 miliarde de euro, cat erau la 31 mai, se arata intr-un comunicat al bancii centrale.

In cursul lunii au avut loc intrari de 2,460 de miliarde de euro, reprezentand alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice (inclusiv emisiunea de euroobligatiuni a Ministerului Finantelor Publice de 1,496 miliarde euro), modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele.

De asemenea, au avut loc iesiri in valoare de 765 de milioane de euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat si altele.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 3,471 miliarde de euro.

Platile scadente in luna iulie 2011 in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 2,649 miliarde de euro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 712 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

*

Tot Basescu e de vina :)

 

Nu tzine !

Hai ca vrei sa fii ironic dar chiar ca nu tzine, de data asta se stie prea bine cine este "vinovatul"....e ISARESCU !

lasa, ca e tot degeaba...

...pentru ca vine varful ala de "sarcina" prorocit de gionel acum cateva zile, rambursarea aia mare din 2012 (asa zicea !dar nu a zis cat de mare).
Inclin sa il cred, mai mult ca sigur are informatii veridice de la alt mare specialist (de data asta infiltrat in sistem), ala micu, bogdanel...
Si, uite asa, se va risipi toata munca lui Isarescu.

e ciudat

Cum, in timp ce in tara nivelul de trai scade, nu se intampla nimic bun in economie, din contra, rezervele valutare cresc? Ceva imi scapa.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor