Ziare.com

Rezervele valutare ale BNR au scazut in iunie cu 362 milioane euro

Joi, 01 Iulie 2010, ora 17:45

   

Rezervele valutare ale BNR au scazut in iunie cu 362 milioane euro
BNR a anunta joi ca rezervele valutare au scazut in iunie cu 362 milioane de euro, de la 31,98 miliarde de euro in mai la 31,6 miliarde de euro, in contextul unor iesiri de 1,15 miliarde de euro, care au depasit intrarile, de 792 milioane de euro.

Astfel, rezervele valutare ale bancii centrale au scazut pentru a doua luna consecutiv, dupa declinul cu 397 milioane de euro inregistrat in mai, informeaza Mediafax.

In cursul lunii iunie au avut loc intrari de 792 milioane euro, reprezentand alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele.

Totodata, iesirile au insumat 1,15 miliarde de euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat si altele.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, iar valoarea acesteia a urcat cu 3,3% in iunie, la 3.372 milioane euro, in conditiile evolutiilor preturilor internationale.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) s-au plasat la sfarsitul primului semestru la 34,99 miliarde euro, in scadere de la 35,25 miliarde de euro la finele lunii mai.

Platile scadente in iulie in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 876 milioane euro, comparativ cu suma de 161,79 milioane euro anuntata pentru luna iunie.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 484 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor