Vasilescu: BNR este in masura sa tina in frau cursul valutar

Luni, 28 Iunie 2010, ora 19:19
2020 citiri
Vasilescu: BNR este in masura sa tina in frau cursul valutar
Foto: Ziarul Financiar

Adrian Vasilescu, consilier la Banca Nationala, sustine ca BNR este in masura sa tina in frau cursul valutar.

Consilierul guvernatorului Mugur Isarescu l-a contrazis pe economistul Bogdan Baltazar, care in cadrul unei emisiuni televizate a declarat ca BNR "a cam scapat fraiele", in ceea ce priveste moneda nationala.

"Bogdan Baltazar este prietenul meu si prieteneste ii spun ca se inseala amarnic: BNR nu a scapat niciun frau, chiar sunt cateva fraie in plus tinute foarte strans. Banca Nationala este in masura sa tina in frau stabilitatea cursului valutar si stabilitatea pietei financiare", a declarat Adrian Vasilescu, la Realitatea TV.

Leul s-a prabusit. Care sunt efectele in economie?

Vasilescu a facut precizari si cu privire la declaratiile directorului BNR, Eugen Radulescu. Acesta a spus recent ca euro va ajunge la nivelul de 6-7 euro, dupa cresterea TVA.

Consilierul guvernatorului a spus ca Radulescu nu are de ce sa fie sanctionat pentru declaratia facuta, deoarece nu a prezentat punctul de vedere oficial al Bancii Nationale.

Cu toate aceste, Vasilescu a recunoscut ca "BNR nu si-ar dori o crestere a TVA-ului".

Baltazar: Declaratia lui Radulescu, ca euro va ajunge la 6-7 lei, este uluitoare

"Primul lucru care se va intampla este acela ca, odata cu intreruperea acordului cu FMI, cursul valutar se va duce prin balarii. Daca nu reusim sa echilibram altfel, echilibrarea se va face prin inflatie, pur si simplu. Cursul se va duce la 5-6 sau 7 lei pe euro", a spus Radulescu.

L.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#BNR, #Adrian Vasilescu, #Vasilescu curs valutar, #Vasilescu BNR fraie , #stiri BNR
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Ma bucur d-le Vasilescu ca v-ati dat seama ca o amarata de transa de cateva sute de milioane de parai nu va aduce oscilatii de curs exagerate...