Vasilescu: Romania ar fi fost azi o mare putere economica, daca nu era Primul Razboi Mondial

Duminica, 11 Ianuarie 2015, ora 21:00
17386 citiri
Vasilescu: Romania ar fi fost azi o mare putere economica, daca nu era Primul Razboi Mondial
Foto: Nasul TV

Consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Adrian Vasilescu, considera ca daca nu ar fi existat Primul Razboi Mondial, Romania ar fi fost o mare putere economica.

Acesta a vorbit intr-un interviu acordat Agepres despre perioada in care tara noastra conta in foarte multe domenii.

"Nu ereditatea ne-a dus pe aceasta linie oblica, cu trei de 7, nu genele noastre ne produc dureri de cap, ci vremurile si coplesirea noastra sub vremuri. Ma refer la perioada comunista si la eventualitatea in care Al Doilea Razboi Mondial nu ar fi avut loc. Unii spun ca istoria nu se scrie cu daca, insa astazi istoria contrafactuala este mai mult decat o moda, este o preocupare serioasa a multora dintre marii istorici.

Si dilemele merg atat de departe, incat tari ca Marea Britanie sunt acuzate, in studii de specialitate, ca nu au reusit sa evite Primul Razboi Mondial. Iar acuzatiile sunt dintre cele mai dure: daca Marea Britanie ar fi oprit acel razboi, Europa nu ar fi trecut nici prin comunism, nici prin fascism. Si atunci, iata ca ma simt indreptatit sa spun ca daca nu ar fi fost Primul Razboi Mondial, astazi Romania ar fi fost o mare putere economica", a spus Vasilescu.

Consilierul guvernatorului sustine ca romanii au avut o perioada in care s-au lasat prea mult la voia intamplarii.

Adrian Vasilescu: Am pierdut vremea cautand prin lume un model. Desi avem unul romanesc

"Nu am respectat una dintre marile reguli ale istoriei civilizatiilor pe acest pamant si anume ca toate civilizatiile s-au dezvoltat facand fata unor provocari. Noi nu am avut educatia de a raspunde provocarilor", a continuat Vasilescu.

Acesta considera ca lucrurile trebuie sa se inceapra cu restructurarea, dar nu asa cum o inteleg romanii, si anume faptul ca trebuie sa dai oameni afara.

"Unii nu inteleg ce inseamna asta si cred ca a face restructurare inseamna sa dai niste oameni afara. Este cea mai mare eroare! Intr-o restructurare serioasa angajezi oameni, creezi locuri de munca, nu le reduci", a sustinut Adrian Vasilescu.

Citește și:
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut sâmbătă, 1 octombrie, o serie de întrevederi cu premierul Natalia Gavriliţa, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor...
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost surprins sâmbătă, 1 octombrie, în mai multe ipostaze intime alături de un băiat, motiv pentru care conducerea partidului a decis să-l excludă. Bălășoiu...
Comentarii
Poza ORD cel adevarat
ORD cel adevarat
rank 5
Daca nu era Primul Razboi Mondial, nu exista Romania de azi si eu
Poza PSD.Erie
PSD.Erie
rank 5