Ziua Portilor Deschise la BNR: Vizitatorii vor putea vedea lingouri autentice din aur

Miercuri, 17 Aprilie 2019, ora 07:42
6587 citiri
Ziua Portilor Deschise la BNR: Vizitatorii vor putea vedea lingouri autentice din aur
Foto: Arhiva Pixabay

Banca Nationala a Romaniei (BNR) organizeaza, miercuri, "Ziua portilor deschise".

Evenimentul este prilejuit de faptul ca BNR sarbatoreste 139 de ani de la infiintare, asa ca va deschide vizitatorilor Palatul Vechi, din Bucuresti, situat pe strada Lipscani, nr. 25.

Publicul larg poate vizita sediul istoric al BNR, intre orele 11:00 si 19:00, anunta institutia intr-un comunicat de presa.

Sucursale regionale si agentii ale BNR din tara vor fi deschise, de asemenea, vizitatorilor, in acelasi interval orar.

Este vorba despre sucursalele din Cluj, Constanta, Dolj, Timis, dar si agentiile BNR din Arges, Bacau, Bihor, Galati, Gorj, Maramures, Mures, Sibiu si Suceava.

BNR precizeaza ca, in Bucuresti, publicul larg va putea explora Sala Consiliului de Administratie si vechiul cabinet al guvernatorului, Sala de Marmura, colectia numismatica si expozitiile: "Istoria leului", "Banca Nationala a Romaniei si Marea Unire", "Istoria bancnotei romanesti" si "TezAur".

"Amenajata in cadrul Muzeului BNR, expozitia permanenta "TezAur" proiecteaza un concept modern si original, care porneste de la imaginea Pamantului ca depozitar al zacamintelor de aur, iar vizitatorii vor descoperi informatii inedite despre metalul nobil si vor putea admira lingouri autentice din aur si monede din aur din Tezaurul Bancii Nationale.

Expunerea este completata cu exemple de tipuri de zacaminte aurifere - un filon aurifer si flori de mina continand elemente native de aur pe matrice de cuart", arata BNR.

Publicul larg va avea acces, in egala masura, la informatii referitoare la istoria, arhitectura si identitatea Banci Nationale a Romaniei si va primi un set de materiale cu imagini si informatii succinte despre fondatorul bancii, Eugeniu Carada, despre Palatul Vechi al BNR si istoria monedei nationale.

B.B.

Quarterly Report - Editia 4

Marcel Ciolacu a ajuns în Turcia. Ce speră să obțină în urma vizitei VIDEO
Marcel Ciolacu a ajuns în Turcia. Ce speră să obțină în urma vizitei VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a fost primit luni, 20 mai, pe Aeroportul Internaţional Esenboga, de reprezentanţi ai autorităţilor din Ankara. El face o vizită oficială în Turcia, la invitaţia...
Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, primărița Sectorului 1, a fost invitata ultimei ediții a rubricii „Cu fața la alegători”, unde a vorbit despre proiectele realizate în mandatul său, despre...
#BNR Ziua Portilor Deschise , #stiri BNR