Boala ciudată în care îți pierzi controlul, însă mulți nu își dau seama: Poate dura între 7 și 16 ani

Joi, 30 Mai 2024, ora 01:09
6604 citiri
Boala ciudată în care îți pierzi controlul, însă mulți nu își dau seama: Poate dura între 7 și 16 ani
O boală ciudată o reprezintă tulburarea de alimentație excesivă FOTO: Centra Care

O echipă de experți de la Harvard School din Boston, Statele Unite, care a efectuat un nou studiu publicat în revista Psychological Medicine pe 28 mai 2024, a făcut o descoperire foarte importantă pentru sănătate. Experții au constatat că există o boală ciudată denumită tulburare de alimentație excesivă, care poate persista o perioadă lungă de timp, între 7 și 16 ani.

Tulburarea de alimentație excesivă este cea mai răspândită tulburare de acest gen din Statele Unite, iar mulți oameni nu își dau seama de ea. Cea mai importantă concluzie a cercetării este că tulburarea de alimentație excesivă se îmbunătățește cu timpul, dar pentru mulți oameni ea durează ani de zile, potrivit News Medical.

Oamenii de știință au anunțat că 61% dintre indivizii diagnosticați cu tulburare de alimentație excesivă au suferit de aceasta încă 2,5 ani, iar 45% alți 5 ani.

Lipsa unei vitamine din organism te îmbolnăvește de o afecțiune gravă: Cum poți rezolva deficiența

”În calitate de clinician, de multe ori pacienții cu care lucrez raportează mulți, mulți ani de tulburare de alimentație excesivă, si se simt mirați de studiile care sugerau că este o tulburare tranzitorie.

Este foarte important să înțelegem cât de mult durează tulburarea de alimentație excesivă și cât de probabil este ca oamenii să recidiveze, astfel încât să putem oferi mai bine îngrijiri mai bune”, a spus Kristin Javaras, primul autor al studiului, psiholog asistent în Divizia de Sănătate Mintală a Femeilor de la Spitalul McLean și Harvard Medical School.

Tulburarea de alimentație excesivă, despre care se estimează că are un impact între 1% și 3% dintre adulții din SUA, este caracterizată de episoade în care oamenii simt o pierdere a controlului asupra alimentației lor. Vârsta medie de debut este de 25 de ani.

Declarație alarmantă a unui general rus: Putin ar putea lua înapoi 3 orașe NATO, pentru a îndrepta istoria

În timp ce studiile anterioare, care se bazează pe amintirile uneori greșite ale oamenilor, au raportat că tulburarea de alimentație excesivă durează în medie șapte până la șaisprezece ani, studiile prospective, care urmăresc persoanele cu tulburare de-a lungul timpului, au sugerat că multe persoane cu tulburare intră în remisie într-un interval de timp mult mai scurt, de la unu la doi ani.

Pentru a înțelege mai bine evoluția în timp a tulburării de alimentație excesivă, cercetătorii au urmărit 137 de adulți, membri ai comunității cu această tulburare, timp de cinci ani. Participanții, care aveau vârsta cuprinsă între 19 și 74 de ani și aveau un IMC mediu de 36, au fost evaluați pentru tulburarea de alimentație excesivă la începutul studiului și reexaminați 2,5 și 5 ani mai târziu.

După cinci ani, majoritatea participanților la studiu au experimentat încă episoade de alimentație excesivă, deși mulți au prezentat îmbunătățiri. După 2,5 ani, 61 % dintre participanți încă îndeplineau criteriile complete pentru tulburarea de alimentație excesivă în momentul în care a fost efectuat studiul, iar încă 23 % au prezentat simptome semnificative clinic, deși erau sub pragul pentru tulburarea de alimentație excesivă.

Elon Musk a recunoscut în direct: ”Sunt un extraterestru” și pot dovedi acest lucru VIDEO

După 5 ani, 46% dintre participanți au îndeplinit toate criteriile și încă 33% au prezentat simptome semnificative clinice, dar sub prag. În special, 35 % dintre persoanele care au fost în remisie la 2,5 ani de urmărire au recidivat fie la tulburare de alimentație excesivă, fie completă, fie sub prag, la 5 ani de urmărire.

Criteriile de diagnosticare a tulburării de alimentație excesivă s-au schimbat de când a fost efectuat studiul, iar Javaras observă că, în conformitate cu noile linii directoare, un procent și mai mare dintre participanții la studiu ar fi fost diagnosticați cu această tulburare la următorii 2,5 și 5 ani.

„Studiam tulburarea de alimentație excesivă cu neuroimagistică pentru a înțelege mai bine neurobiologia implicată, care ar putea ajuta la îmbunătățirea sau dezvoltarea de noi tratamente”, a spus Javaras. „Examinăm, de asemenea, modalități de a depista oamenii mai devreme, deoarece mulți nici măcar nu își dau seama că au tulburare de alimentație excesivă și există o nevoie majoră de conștientizare și screening sporit, astfel încât intervenția să poată începe mai devreme”.

Somnul a depășit alimentația în prioritățile românilor. Ce influențează cel mai mult calitatea vieții autohtone
Somnul a depășit alimentația în prioritățile românilor. Ce influențează cel mai mult calitatea vieții autohtone
Impactul cel mai mare asupra calității vieții românilor îl au somnul și odihna, urmate de echilibrul între viaţa personală şi cea profesională, conform unui studiu realizat de Centrul...
10 lucruri surprinzătoare pe care un expert oncologic spune că nu le-ar mânca niciodată. Multe sunt considerate sănătoase. "Deteriorează ADN-ul celulelor"
10 lucruri surprinzătoare pe care un expert oncologic spune că nu le-ar mânca niciodată. Multe sunt considerate sănătoase. "Deteriorează ADN-ul celulelor"
O expertă în cancer a adoptat o poziție dură față de unele produse alimentare obișnuite pe care le putem considera sănătoase. Nichole Andrews, a dezvăluit cele zece lucruri...
#boala ciudata, #tulburare, #alimentatie, #alimentatie nesanatoasa, #tulburare psihica, #boli ciudate, #alimentatie echilibrata , #stiri externe
  1. Țara din Uniunea Europeană care anunță că refuză să o susțină pe Ursula von der Leyen la șefia Comisiei Europene
  2. Orașul mare din România unde jumătate dintre locuitori rămân fără apă potabilă pentru o zi
  3. Accident cu 5 mașini și 18 victime, dintre care zece copii, pe un drum din Constanța. A fost chemat elicopterul SMURD FOTO VIDEO
  4. Ce doi răniți din explozia de la Dedeman din Botoșani care au fost aduși la Floreasca respiră singuri. ”Au o evoluție lent favorabilă”
  5. Cod galben și portocaliu de caniculă. Valul de căldură aduce și nopți cu temperaturi sufocante. Care sunt zonele afectate
  6. Decizie în Dosarul Revoluției. „Faptele nu se prescriu”. Ce trebuie să facă procurorii 
  7. Siguranța online pe timpul vacanței. Sfaturile esențiale pentru călătorii români în concediu
  8. Zeci de soldați din Coreea de Nord au intrat în zona demilitarizată de la granița spre Sud. Mai mulți au fost răniți și uciși
  9. Jandarm, arestat preventiv după ce și-a violat partenera. Bărbatul a fost suspendat din funcție
  10. Două zile de foc pentru bucureșteni. Sunt așteptate temperaturi greu de suportat