Unii oameni își atacă zilnic un organ, fără să știe: Mortalitatea a crescut cu 400%, existând 2 cauze

Joi, 18 Aprilie 2024, ora 02:24
12810 citiri
Unii oameni își atacă zilnic un organ, fără să știe: Mortalitatea a crescut cu 400%, existând 2 cauze
Un tânăr britanic s-a îmbolnăvit de ficat FOTO: Yahoo

Un studiu coordonat de experți de la Universitatea din Bristol, Marea Britanie a dezvăluit faptul că unii oameni își atacă zilnic un organ din corp, fără să știe, în mod grav, cu consecințe periculoase asupra sănătății. Astfel, cercetătorii au constatat că boala ficatului gras afectează unul din cinci adulți tineri, aceasta fiind cauzată în special de doi factori: alcoolul și obezitatea. Mortalitatea prematură a crescut cu 400% în cazul bolilor de ficat în ultimii 50 de ani, au spus experții britanici.

Boala ficatului gras afectează în mod tradițional persoanele între 40 și 60 de ani. Dar un studiu de urmărire a mii de tineri din Bristol a arătat că unul din 40 avea o boală mai avansată cu cicatrici hepatice, potrivit Yahoo News.

Proiectul ”Copiii anilor 90” a urmărit zeci de mii de copii născuți între 1991 și 1992 în Marea Britanie. Acum, echipa din spatele cercetării multi-generaționale vrea ca mai mulți adulți tineri să se prezinte pentru teste de urmărire pentru a aduna o imagine mai completă a problemei.

Fenomen misterios în Rusia: ”Portalul către iad” gigantic apărut inexplicabil VIDEO

În mod esențial, alcoolul și obezitatea provoacă leziuni hepatice mai grave atunci când sunt combinate, ceea ce explică creșterea rapidă a deceselor legate de ficat observată în Marea Britanie.

Astfel, combaterea bolii hepatice grase în rândul tinerilor va trebui să implice măsuri specifice pentru a reduce alcoolul și daunele legate de obezitate.

Există în prezent patru provocări majore. Unul din cinci copii din școala primară părăsește deja școala cu obezitate. Daunele legate de alcool costă NHS 3,5 miliarde de lire sterline/an.

Singurul domeniu din Rusia neatins de sancțiuni: De necrezut, creștere de 200% la exporturile unui produs vital în Vest

Ratele de mortalitate din cauza bolilor hepatice de ficat au crescut cu peste 400% în ultimii 50 de ani. Aproape 70% dintre oameni sunt diagnosticați când vin pentru prima dată la spital cu complicații ale bolii în stadiu avansat, unul din șase murind, din păcate, în timpul internării.

Freddie Draper, în vârstă de 31 de ani, este unul dintre miile care s-au înrolat în studiul Copiii anilor 90 pentru a se întoarce pentru o ecografie pentru a verifica starea ficatului său.

„Am presupus că afectează oamenii mai în vârstă, nesănătoși”, a spus el. „Ceea ce mi s-a părut cel mai surprinzător a fost faptul că procentul de oameni din categoria mea de vârstă care suferă de boală a fost atât de mare”. „Orice boală fără simptome este destul de înfricoșătoare să fiu sincer. Știind cât de comun devine, cu siguranță mă face să am mai multă grijă de mine și să răspândesc vestea.”

Studiul Children of the 90s, care se desfășoară din 1991, este singura cohortă de naștere din lume care evaluează sănătatea ficatului la participanții săi în mai multe momente - la vârsta de 17, 24 de ani și acum când împlinesc 30 de ani.

Metodă simplă, te scapă de pierderea minților: Fără pastile, o acțiune zilnică, dar unii fac nazuri

S-a constatat că la vârsta de 17 ani, unul din 40 de participanți (2,5%) avea dovezi de boală hepatică grasă. Datele de la tinerii de 24 de ani au fost preluate în 2016-2017, când 4.021 de participanți au avut scanări hepatice.

Dr. Kushala Abeysekera, lector clinic la Institutul Național de Cercetare pentru Sănătate și Îngrijire de la Universitatea din Bristol, a spus că a existat o fază lungă în care oamenii nu au simptome, ceea ce oferă o fereastră pentru a interveni și a inversa afectarea ficatului.

„Când oamenii dezvoltă o boală, de obicei, după ani de boală tăcută, deoarece ficatul are din ce în ce mai multe cicatrici”, a spus el. „Când ficatul începe să cedeze, din păcate, pacienții pot dezvolta lichid în abdomen, pot deveni puțin confuzi și sunt expuși riscului de apariție a sângerărilor severe care le pun viața în pericol.”

Quarterly Report - Editia 4

Nicolae Ciucă, despre cartea pe care o va lansa: ”Ca să nu mai fie niciun fel de enigmă legată de propria-mi persoană”
Nicolae Ciucă, despre cartea pe care o va lansa: ”Ca să nu mai fie niciun fel de enigmă legată de propria-mi persoană”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a dezvăluit joi, 23 mai, motivul pentru care va lansa o carte, explicând că a considerat că este bine să vină cu o descriere a tot ceea ce a însemnat...
Ironie fină din partea lui Ciolacu la adresa lui Nicușor Dan. "Nu are curaj să vină singur într-un studio să se vadă cu doamna Firea"
Ironie fină din partea lui Ciolacu la adresa lui Nicușor Dan. "Nu are curaj să vină singur într-un studio să se vadă cu doamna Firea"
Pentru ca nu a acceptat să participe încă la o dezbatere televizată împreună cu candidata PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, Nicușor Dan, actualul edil, este aspru criticat de...
#boala ficatului gras, #boli ficat alcool, #boli ficat cancer hepatic, #boli ficat simptome, #mortalitate prematura , #stiri externe