Doliu în sportul mondial: "Nu a mai existat un alt marcator la fel de prolific”

Marti, 31 Ianuarie 2023, ora 11:14
2029 citiri
Doliu în sportul mondial: "Nu a mai existat un alt marcator la fel de prolific”
Bobby Hull

Canadianul Bobby Hull, legendarul jucător de hochei pe gheaţă al anilor '60, a încetat din viaţă la vârsta de 84 de ani, a anunţat, luni, fosta sa echipă Chicago Blackhawks, formaţie din liga profesionistă nord-americană (NHL), informează AFP.

Cunoscut sub apelativul de "Golden Jet" din cauza părului său blond şi a vitezei pe care o avea pe gheaţă, Bobby Hull a câştigat Cupa Stanley în 1961 cu Blackhawks, echipă la care şi-a menţinut supremaţia pentru cele mai multe goluri înscrise (604).

"Generaţii de cetăţeni din Chicago au fost fascinate de şutul său unic, de viteza pe gheaţă şi de calităţile de coordonator ale lui Bobby", a scris Chicago Blackhawks pe Twitter.

În 17 sezoane, între care 15 la Chicago Blackhawks, legendarul jucător a disputat 1.063 de meciuri, a înscris 610 goluri şi a realizat 560 de pase decisive, conform site-ului oficiala al NHL.

"Nu a mai existat un alt marcator la fel de prolific în tot hocheiul", a apreciat comisarul NHL, Gary Bettman, într-un comunicat referitor la fostul superstar.

"Când Bobby Hull se pregătea să execute un şut, toţii fanii NHL se ridicau în picioare, iar portarii adverşi se pregăteau", a mai spus Bettman.

Bobby Hull a câştigat de două ori trofeul pentru cel mai bun jucător al sezonului (MVP) în 1964-1965 şi 1965-1966 şi apoi un altul pentru cel mai bun marcator din NHL.

El este, de asemenea, cunoscut pentru că a fost primul jucător din istoria hocheiului care a semnat un contract de peste un milion de dolari.

În afara patinoarului, el a fost acuzat de violenţe conjugale de mai multe din partenerele sale, fiind chiar condamnat pentru că a agresat un poliţist care a intervenit într-o dispută cu o femeie în 1986.

Citește și:
Doliu în fotbalul românesc. Un fost antrenor din Liga 1 a murit la 52 de ani
Doliu în fotbalul românesc. Un fost antrenor din Liga 1 a murit la 52 de ani
John Adrian Ene, fost fotbalist la FC Brașov și antrenor la Academica Clinceni, a decedat la numai 52 de ani. Anunțul trist a fost făcut de antrenorul Teodorov Ionuț. Și Daniel Popa, cel...
Angela Gheorghiu este în doliu: "Mami Virginia, odihnește-te în pace!"
Angela Gheorghiu este în doliu: "Mami Virginia, odihnește-te în pace!"
Soprana Angela Gheorghiu este răvășită de durere după decesul uneia dintre cele mai apropiate persoane. Este vorba despre artista contemporană, Virginia Zeani, care a murit la vârsta de 98...
#Bobby Hull, #doliu, #sport hochei , #stiri din sport
Comentarii
Poza Ionut175
Ionut175
rank 5
370 citiri.condolences