Ministrul de Interne, Lucian Bode, în vizită oficială în SUA. Se va întâlni cu reprezentanţi ai Departamentului de Stat și a Congresului

Luni, 16 Mai 2022, ora 18:33
1867 citiri
Ministrul de Interne, Lucian Bode, în vizită oficială în SUA. Se va întâlni cu reprezentanţi ai Departamentului de Stat și a Congresului

Ministrul de Interne, Lucian Bode, va efectua o vizită oficială în SUA, începând de luni, urmând a avea întrevederi cu reprezentanţi ai Departamentului de Stat, ai Departamentului pentru Securitate Internă şi ai Congresului.

Discuţiile vizează "eforturile instituţionale în acord cu recomandările Departamentului de Stat formulate în cadrul Raportului privind traficul de persoane (TiP Report)", arată MAI.

Potrivit Ministerul Afacerilor Interne (MAI), o delegaţie formată din reprezentanţi ai MAI, condusă de ministrul Lucian Nicolae Bode, face, în perioada 16-18 mai, o vizită oficială în Statele Unite ale Americii.

"Vizita se desfăşoară într-un an în care se aniversează 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic România-SUA, o bornă semnificativă a relaţiilor bilaterale dintre cele două state", a arătat MAI. În cadrul vizitei, Bode are întrevederi la Departamentul de Stat, Departamentul pentru Securitate Internă şi Congresul SUA.

"Discuţiile cu oficialii americani vizează eforturile instituţionale în acord cu recomandările Departamentului de Stat formulate în cadrul Raportului privind traficul de persoane (TiP Report), România dispunând de instrumentele necesare pentru un răspuns adecvat la provocările generate de acest tip de criminalitate, respectiv structuri, legislaţie, strategii şi planuri de acţiune. Întâlnirile constituie o excelentă oportunitate de reconfirmare a cooperării foarte bune dintre autorităţile române şi agenţiile de aplicare a legii din SUA în domeniul combaterii criminalităţii organizate, cu accent pe combaterea migraţiei ilegale şi a criminalităţii cibernetice, precum şi a intensificări schimbului de informaţii", a precizat sursa citată.

În cadrul întrevederilor cu membri ai Congresului SUA, Bode va discuta provocările actualului context regional atât din perspectiva gestionării crizei umanitare generate de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, cât şi în plan securitar.

Citeste si:
Cu ce echipă a semnat Gareth Bale, cel mai scump transfer din istoria lui Real Madrid
Cu ce echipă a semnat Gareth Bale, cel mai scump transfer din istoria lui Real Madrid
Gareth Bale a plecat în această vară de la Real Madrid, echipă care acum nouă ani plătea 100 de milioane de euro pentru transferul lui de la Tottenham. Aventura galezului la cel mai titrat...
Proteste de amploare în SUA, împotriva legii care interzice avortul
Proteste de amploare în SUA, împotriva legii care interzice avortul
După şocul suferit vineri, susţinătorii dreptului la avort se mobilizau sâmbătă în Statele Unite pentru o a doua zi de proteste împotriva deciziei Curţii Supreme care a pulverizat ceea ce...