Vanzare istorica la Boeing de la ridicarea interdictiei de zbor a aeronavelor 737 MAX-7

Marti, 30 Martie 2021, ora 09:25
2458 citiri
Vanzare istorica la Boeing de la ridicarea interdictiei de zbor a aeronavelor 737 MAX-7

Producatorul american de avioane Boeing a vandut 100 de avioane noi 737 MAX-7 unui vechi client al sau, Southwest Airlines, aceasta fiind cea mai mare comanda obtinuta de la ridicarea interdictiei de zbor a acestor aeronave de catre Statele Unite, la sfarsitul anului trecut, transmkite Reuters.

Actiunile Boeing au crescut cu 3,5% in urma acestei informatii.

Comanda semnaleaza increderea Southwest in avioanele 737 MAX, punand capat speculatiilor ca operatorului aerian american low-cost ar intentiona sa treaca la avioane fabricate de producatorul european Airbus.

"Acesta este un imbold solid acordat programului 737 MAX, dar pentru ca Boeing era deja furnizor aici, au avut un avantaj puternic", a declarat Richard Aboulafia, analist la Teal Group.

Southwest, care a folosit avioane 737 mai vechi de aproape 50 de ani, a anuntat ca a comandat 349 de avioane 737 MAX si ca are optiuni de achizitie pentru alte 270, intre anii 2021 si 2031.

Anterior, Southwest avea 249 de comenzi si 115 optiuni pentru avioane 737 MAX, pentru perioada 2021-2026.

Epidemia de Covid-19 a provocat probleme Boeing, care a fost nevoita sa reduca productia dupa doi ani in care avioanele 737 MAX au fost consemnate la sol in urma unor prabusiri fatale in 2018 si 2019.

Dupa un an 2020 dificil, Boeing a obtinut performante mai bune decat Airbus in acest an in privinta comenzilor lunare, incluzand in calcul si anularile, obtinand un rezultat pozitiv in februarie, pentru prima oara din noiembrie 2019.

Airbus, pe de alta parte, a raportat un rezultatul negativ al comenzilor nete, pentru primele doua luni ale anului curent.

Fiecare avion 737 MAX are un pret de lista de circa 100 de milioane de dolari, dar de obicei avioanele sunt vandute la un pret aflat la mai putin de jumatate din valoarea lor oficiala, daca se aplica discounturile tipice, potrivit unor surse din industrie.

Citeste si:
Un boxer a fost dat jos din avion din cauza măștii de protecție
Un boxer a fost dat jos din avion din cauza măștii de protecție
Boxerul britanic Amir Khan a fost scos dintr-un avion în SUA, din cauza unui conflict legat de masca de protecţie, relatează BBC. Khan, în vârstă de 34 de ani, a spus că a fost scos din...
Marea Britanie scoate la vânzare 30 de avioane militare Typhoon Tranche 1. Ce țări arabe sunt interesate de ofertă
Marea Britanie scoate la vânzare 30 de avioane militare Typhoon Tranche 1. Ce țări arabe sunt interesate de ofertă
Deși anunțaseră inițial că doresc modernizarea lor, Forțele Aeriene ale Regatului Unit al Marii Britanii au decis să scoată 30 de avioane militare Eurofighter Typhoon Tranche 1 din serviciu...
Sursa: NEWS.RO