China mentine interdictia de zbor pentru avioanele Boeing 737 MAX

Vineri, 20 Noiembrie 2020, ora 11:42
1747 citiri
China mentine interdictia de zbor pentru avioanele Boeing 737 MAX
FOTO: Pixabay

China, prima tara care a oprit la sol avioanele Boeing 737 MAX dupa o serie de accidente, a transmis vineri ca nu are niciun calendar pentru a le autoriza din nou zborul, in ciuda faptului ca SUA au dat unda verde, relateaza AFP.

Agentia de Aviatie Americana (FAA) a autorizat miercuri ca acest model de avion sa zboare din nou, dupa 20 de luni de oprire la sol in urma a doua accidente care au facut 346 de morti in interval de cinci luni.

Totusi, vor trebui facute mai multe modificari la avioanele Boeing 737 MAX inainte ca ele sa poata fi repuse in serviciu. Pilotii vor trebui, de exemplu, sa urmeze o noua instructie inainte de a relua comanda asupra acestor aparate de zbor in spatiul aerian american.

Autoritatea chineza de reglementare a transportului aerian (CAAC) a dispus din martie 2019 ca operatorii din tara sa suspende zborurile cu avioanele lor Boeing 737 MAX 8, la o zi dupa prabusirea unui aparat de zbor al Ethiopian Airlines. Gigantul asiatic a fost prima tara din lume care a luat o astfel de decizie.

Utilizarea lor in China nu se va putea relua decat atunci cand "vor fi stabilite concluziile anchetelor asupra celor doua accidente" in care au fost implicate avioane Boeing 737 MAX, a decis autoritatea chineza, citata de televiziunea publica CCTV.

CAAC a cerut de asemenea drept conditii prealabile o instruire "completa si eficace" a pilotilor, precum si modificari tehnice la avioane pentru a garanta securitatea zborurilor.

In acest moment, "nu exista niciun calendar fixat" pentru reluarea zborurilor cu Boeing 737 MAX in China, a precizat institutia.

China a facut din securitate o prioritate din cauza dimensiunii pietei sale imense.

Pe fondul exploziei traficului aerian, alimentata de o clasa de mijloc in plina expansiune, China ar urma astfel sa devina spre mijlocul anilor 2020 prima piata aeronautica, depasind SUA.

In octombrie, directorul CAAC, Feng Zhenglin, a justificat oprirea la sol a avioanelor Boeing 737 MAX printr-o "toleranta zero" fata de riscurile potentiale pentru securitate.

CITESTE SI

Razboiul din Nagorno-Karabah a aratat vulnerabilitatea Armatei ruse, depasita tehnologic pana si de Turcia

Profesorul Razvan Chereches: Ca sa ne putem relua viata ca inainte trebuie sa vaccinam 65% din populatia Romaniei

Citește și:
China a vrut să afle rețeta vaccinului anti-COVID produs de Moderna. Refuzul companiei americane a blocat achiziția
China a vrut să afle rețeta vaccinului anti-COVID produs de Moderna. Refuzul companiei americane a blocat achiziția
Moderna a refuzat să pună la dispoziţia Chinei proprietatea intelectuală aflată la baza vaccinului pentru Covid-19, blocând negocierile pentru comercializarea acestuia, potrivit unor persoane...
Recorduri uluitoare pentru naționala feminină de baschet a SUA. Americancele sunt din nou campioane mondiale
Recorduri uluitoare pentru naționala feminină de baschet a SUA. Americancele sunt din nou campioane mondiale
Echipa feminină de baschet a SUA a învins China, scor 83-61, sâmbătă, în faţa a 15.895 de spectatori, la Sydney, reuşind să câştige al 11-lea titlu de campioană mondială, al patrulea...
Comentarii