SUA vor sa amendeze Boeing cu 5,4 milioane de dolari pentru piese defecte la 737 MAX

Sambata, 11 Ianuarie 2020, ora 10:16
5600 citiri
SUA vor sa amendeze Boeing cu 5,4 milioane de dolari pentru piese defecte la 737 MAX
Foto: Boeing.com

Administratia Federala pentru Aviatie (FAA) din Statele Unite vrea sa amendeze Boeing cu 5,4 milioane de dolari pentru ca nu a prevenit instalarea unor piese defecte pe avioanele 737 MAX.

FAA a acuzat vineri, intr-un comunicat, ca Boeing "nu a reusit sa isi supravegheze furnizorii pentru a se asigura ca acestia respecta sistemul de asigurare a calitatii din cadrul companiei. Boeing cu buna stiinta a solicitat FAA autorizarea avioanelor dupa ce a stabilit ca acele componente nu pot fi utilizate pentru ca nu au trecut testele referitoare la soliditate".

In luna decembrie, administratia a propus aplicarea unei amenzi civile de 3,9 milioane de dolari impotriva Boeing, in legatura cu 133 de avioane 737 NG, care sunt dintr-o generatie anterioara 737, transmite Reuters.

Aeronavele 737 MAX sunt consemnate la sol din martie 2019, in urma a doua prabusiri fatale care au provocat moartea a 346 de oameni. Siguranta avioanelor Boeing a ajuns in atentia parlamentarilor si a FAA din cauza mai multor probleme.

FAA a dezvaluit in luna iunie ca circa 300 de avioane NG si 737 MAX ar putea contine piese fabricate incorect si a anuntat ca va cere ca piesele respective sa fie inlocuite rapid.

Piesele ghideaza elemente aerodinamice ale aripilor care contribuie la decolare si la aterizare. Defectiunea poate face ca elementele aerodinamice sa loveasca avionul si sa raneasca pasagerii sau sa impiedice o aterizare in conditii de siguranta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Boeing amenda SUA avioane 737 MAX , #737 MAX