Boeing depaseste Airbus pentru prima data intr-un deceniu

Miercuri, 02 Ianuarie 2013, ora 10:57
2683 citiri
Boeing depaseste Airbus pentru prima data intr-un deceniu

Compania Boeing va depasi Airbus pentru prima data intr-un deceniu, la livrarea de avioane de pasageri estimata pentru 2012.

Reusita se datoreaza in primul rand productiei aeronavei Boeing 787 Dreamliner, care se afla in grafic dupa ani de intarziere.

Patru analisti citati de CNN estimeaza ca livrarile Boeing catre companiile aeriene si companiile de leasing le vor depasi pe cele ale Airbus in 2012, adaugand ca firma americana ar trebui sa-si mentina avansul fata de rivalul sau european cel putin pana in 2015.

Pe masura ce cei doi giganti de pe piata de avioane vor creste productia semnificativ in urmatorii trei ani ca urmare a cererii mari, Boeing si EADS (compania mama a Airbus) vor furniza actionarilor un profit remarcabil.

Cu toate acestea, ambele grupuri se confrunta cu problema referitoare la cat timp vor putea sustine ritmul accelerat de productie.

Nick Cunningham, analist la Agentia Partners, prevede ca cele doua companii isi vor reduce productia de aeronave dupa 2015.

Boeing se asteapta sa furnizeze clientilor sai pana la 600 de aeronave in 2012, comparativ cu estimarea Airbus de 580 de livrari. In primele 11 luni din 2012, Boeing a livrat 537 de aeronave, in timp ce Airbus a furnizat 516.

Anul trecut ar putea marca momentul in care Boeing a depasit prima data livrarile Airbus din anul 2002. In cei 30 de ani dinainte de 2002, Boeing livra in mod constant mai multe avioane decat Airbus.

Desi Boeing si Airbus continua sa domine piata avioanelor de pasageri, pozitia lor este sub o amenintare in crestere de la jucatori mai mici, inclusiv Comac, producatorul chinez de aeronave.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Boeing depaseste productie Airbus, #Boeing livrari avioane 2012, #Boeing Airbus productie avioane , #aeronave