Imbatranesc avioanele Boeing?

Miercuri, 30 Iulie 2008, ora 15:11
3176 citiri
Imbatranesc avioanele Boeing?

Trei incidente in care au fost implicate avioane Boeing au avut loc in ultimele 24 de ore. Iar vineri si luni, alte doua astfel de aeronave au aterizat fortat.

Unul dintre motoarele unui avion Boeing al Vietnam Airlines a luat foc miercuri la Tokyo, dupa aterizare. Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar incendiul a fost stins destul de repede.

Un controlor aerian a detectat fum la motorul din dreapta al avionului Boeing-777 in momentul in care aparatul ateriza pe aeroportul Narita, a spus Fumio Shishiro.

Pilotul a oprit avionul si pasagerii au fost debarcati, in timp ce televiziunile aratau imagini cu fumul care invaluise motorul. La mai putin de o ora, puteau fi vazute flacari, dar pompierii au stins imediat incendiul.

"Se simtea un miros, ca si cum motorul ardea", a spus un pasager.

Un alt Boeing a aterizat de urgenta marti noaptea, la Budapesta. Aeronava apartinand companei Emirates, care efectua legatura intre Londra si Dubai, a aterizat dupa ce a fost detectat fum in cabina pilotilor.

"Pilotii au efectuat o aterizare de urgenta, dupa ce au remarcat fum in cabina, provenind cel mai probabil de la un incident de natura electrica", a spus Mihaly Hardy, un purtator de cuvant al aeroportului ungar.

Un avion Boeing 747 al companiei Cathay Pacific, cu 380 de persoane la bord, a aterizat marti, la Vancouver, in vestul Canadei, avand un panou din fuselaj avariat.

Nimeni nu a fost ranit, iar cauzele avariei fac obiectul unei anchete. Avionul venea de la New York si se indrepta spre Hong Kong. El se pregatea sa faca escala la Vancouver.

"Din ceea ce stim, unul dintre panouri a inceput sa aiba probleme, dar vreau sa asigur ca siguranta pasagerilor nu a fost niciun moment in pericol", a subliniat un purtator de cuvant al companiei Cathay Pacific.

Zilele aceastea, alte doua avioane Boeing au avut probleme. O aeronava a companiei australiene Qantas a fost nevoita sa aterizeze de urgenta luni la Adelaide, in sudul Australiei, dupa deschiderea unei usi in plin zbor.

Aparatul, un Boeing 737-800, decolase de la Adelaide indreptandu-se spre Melbourne, dar a revenit pe aeroportul din Adelaide dupa 37 de minute de zbor.

Incidentul s-a produs la trei zile dupa ce un Boeing 747-400 a aterizat de urgenta la Manila, in Filipine, din cauza aparitiei unei gauri in fuselaj, la nivelul uneia dintre aripi.

Aparatul, care transporta 365 de pasageri si membri ai echipajului de la Hong Kong la Melbourne, a fost afectat vineri de o explozie la bord care a provocat o gaura de trei metri in fuselaj. Incidentul s-a produs cand avionul se afla la o altitudine de 8.800 de metri.

Aparatul a fost nevoit sa aterizeze de urgenta pe un aeroport de la Manila, dupa ce a pierdut in altitudine 6.000 de metri. Nimeni de la bord nu a fost insa ranit.

Avionul companiei Cathay Pacific transporta 363 pasageri si 17 membri ai echipajului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un avion a aterizat de urgență la Timișoara, după o amenințare cu bombă. Cei 123 de pasageri au fost evacuați
Un avion a aterizat de urgență la Timișoara, după o amenințare cu bombă. Cei 123 de pasageri au fost evacuați
A fost activat planul rosu de acțiune dupa ce a fost facuta o amenintare cu bomba la bordul unui avion, Aeronava a aterizat de urgenta pe Aeroportul Timisoara la miezul noptii, arată Opinia...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Boeing, #avion, #aterizare fortata , #aeronave